Nyttiga rutor med citron eller hallonkräm

Dessa söta rutorna kan du baka med antingen citronkräm eller hallonkräm. De blir riktigt mumsiga och går hem hos hela familjen. Däst av allt: de är glutenfria, mejerifria och bakade utan vitt socker så de funkar för många.

Följ receptets skapare Anna på instagram >> 

nyttiga-rutor-med-hallon-eller-citronkram-av-anna-winer-03-jpg.jpg
nyttiga-rutor-med-hallon-eller-citronkram-av-anna-winer-04-jpg.jpg

Rutor

Du behöver

  • Mördeg:
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl glutenfritt havremjöl
  • 4 msk sötning, t.ex. fibersirap, dadelsirap, yaconsirap
  • 2 msk smält kokosolja
  • 1 msk vatten
  • Kräm:
  • 2 dl citronjuice eller hallonpuré
  • 1-1,5 msk potatismjöl
  • 3 msk sötning, t.ex. fibersirap, dadelsirap, yaconsirap
  • 4 tsk vegetabiliskt smör

Så gör du

8-16 RUTOR

1. Mixa samman alla ingredienser till mördegen.

2. Tryck ut hälften av degen i en smord form, ca 20 x 10 cm.

3. Sjud vald puré och potatismjöl till krämen i en kastrull på  medelvärme. Rör hela tiden tills en kräm bildats. Tag av från plattan och rör i sötning och smör. Låt svalna.

4. Häll fyllningen i formen och smula resterande mördeg över.

5. Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 20 minuter. Låt svalna innan du skivar upp.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

nyttiga-rutor-med-hallon-eller-citronkram-av-anna-winer-05-jpg.jpg

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Häng med FixaSjälv på facebook >>

FixaSjälv på instagram >>

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Djurmallar med gapande mun

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x