Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Rutor
Du behöver
- Mördeg:
- 2 dl mandelmjöl
- 2 dl glutenfritt havremjöl
- 4 msk sötning, t.ex. fibersirap, dadelsirap, yaconsirap
- 2 msk smält kokosolja
- 1 msk vatten
- Kräm:
- 2 dl citronjuice eller hallonpuré
- 1-1,5 msk potatismjöl
- 3 msk sötning, t.ex. fibersirap, dadelsirap, yaconsirap
- 4 tsk vegetabiliskt smör
Så gör du
8-16 RUTOR
1. Mixa samman alla ingredienser till mördegen.
2. Tryck ut hälften av degen i en smord form, ca 20 x 10 cm.
3. Sjud vald puré och potatismjöl till krämen i en kastrull på medelvärme. Rör hela tiden tills en kräm bildats. Tag av från plattan och rör i sötning och smör. Låt svalna.
4. Häll fyllningen i formen och smula resterande mördeg över.
5. Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 20 minuter. Låt svalna innan du skivar upp.
Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>