Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Tips till pizzabullarna
Degen kommer vara kladdig, använd därför bakplåtspapper när du kavlar ut den! Jag lovar att det är värt att kladda lite. De blir riktigt saftiga och goda.
Pizzabullar
Du behöver
- Bulldeg:
- 2 dl kikärtsmjöl
- 2 msk fiberhusk
- 1,5 tsk bakpulver
- 2 msk olja
- 1,75 dl vatten eller vegetabilisk mjölk
- 1 nypa salt
- Tomatsås:
- 1 burk krossade tomater
- 1 msk torkad oregano
- 1 msk torkad basilika
- 1 nypa salt
- 1 krm svartpeppar
- Exempel på topping:
- riven vegansk ost
- strimlad rökt tofu
Så gör du
10 bullar
Bulldeg:
1. Blanda samman alla ingredienser till degen väl och låt svälla i 5-10 minuter.
Tomatsås:
2. Mixa samman samtliga ingredienser. Tips! Det som blir över av såsen kan du frysa in och använda senare.
Montering:
3. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper. Bred på ett tunt lager tomatsås och strö över valfri topping.
4. Rulla ihop degen och skär upp den i ca 10 bitar. Lägg i formar och grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 20-30 minuter.
Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>