Jelly Bites i samarbete med Capri-Sun
Bland det bästa jag vet är att få en idé, testa mig fram och se att den funkar. Som i det här fallet när jag provade att göra söta gelébitar av barnens favoritdryck, Capri-Sun.
Förstå barnens glädje när det inte bara funkade utan också blev bra!
”Och hur smakar de då?”, kanske du undrar. Knut var eld och lågor när han beskrev att de smakar ungefär som jelly (hans favoritefterrätt), men godare eftersom de också smakar Capri-Sun.
Testa olika smaker
Vi valde att göra Jelly Bites i två smaker: Apelsin och Svartvinbär & Äpple. Capri-Sun Apelsin är en favorit här hemma, medan den sistnämnda var en nyhet. Vill ni undvika socker ska ni testa Svartvinbär & Äpple, som är helt utan tillsatt socker.
Enkelt, gott och pyssligt
Jag tycker att Capri-Sun Jelly Bites är perfekt när barnen är sugna på något gott och lite festligt. Dessutom är det ett roligt och enkelt ”pyssel” att göra tillsammans. De är också utmärkta för barn som inte äter godis, men inte vill känna sig utanför när kompisar eller syskon gör det.
Capri-Sun-Bites
Cirka 20 Jelly Bites
Du behöver
- 1 förpackning Capri-Sun, valfri smak
- 2/3 tsk agar agar (ett veganskt alternativ till gelatin)
Så gör du: steg för steg
1. Blanda din Capri-Sun med agar agar i en kastrull.
2. Sjud blandningen på låg värme i ca 3 minuter. Det ska tjockna litegrann, men inte vara för tjockt.
3. Häll upp Capri-Sun-blandningen i silikonformar och ställ in i kylskåp minst 2 timmar. (Pensla gärna silikonformarna med lite matolja innan om du vill vara säker på att dina Jelly Bites ska lossna smidigt och enkelt).
4. Ta ut formarna ur kylen och ploppa ut dina Jelly Bites.
Förvaring
Agar agar tenderar att bli lite mjukt efter en stund i rumstemperatur, så förvara dina Jelly Bites kallt. Det går också bra att förvara dem i frysen och ta fram dem cirka 15 minuter innan ni ska äta. De tinar snabbt och efter en kvart är konsistensen perfekt.
Smaklig Jelly Bite!
Mer inspiration direkt i din inkorg?
Prenumerera på mitt nyhetsbrev som kommer varje vecka fyllt med tips, trix och recept efter säsong!