Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Recept
12 små
Detta behöver du
- 0,25 dl finmalda chiafrön
- 0,75 dl vatten
- 1 dl mandelmjöl eller jordmandelmjöl
- 0,75 dl potatismjöl
- 0,5 tsk bakpulver
- 0,5 dl ljust mandelsmör eller frösmör
- 1,75 dl fibersirap
- Hallonsylt, utan tillsatt socker
Så gör du
1. Blanda chiafrön med vatten och låt dra 15 minuter.
2. Blanda de torra ingredienserna väl.
3. Blanda mandelsmöret, fibersirapen och chiablandningen väl.
4. Kombinera alla ingredienser och häll upp smeten i stabila formar, gärna i en muffinsplåt. Klicka hallonsylt i mitten av varje.
5. Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 15 minuter. De jäser upp för att sen sjunka ihop igen!