Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Recept
Detta behöver du
- Pepparkaksdeg:
- 0,75 dl mandelmjöl
- 1 dl glutenfritt havremjöl
- ca. 1-2 msk pepparkakskrydda
- 2 msk fibersirap
- 1.5 msk neutral kokosolja, mjuk
- ca. 0,5-1 msk vatten
- Fyllning:
- 100 g cashewnötter, blötlagda
- 0,5 dl vatten, ljummet
- 2 msk neutral kokosolja, smält
- Steviadroppar med vaniljsmak, eller valfri sötning
Så gör du
- Pepparkaksdeg:
- Mixa alla ingredienser till en deg. Kavla ut mellan två bakplåtspapper och stansa ut kakor. Nagga dem.
- Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 10-15 minuter.
- Fyllning:
- Mixa samman ingredienserna till fyllningen slätt.
- Fyll en spritspåse med fyllningen och lägg ihop pepparkakorna två och två med fyllning mellan.
- Lägg sandwicharna i kylen över natten så kexen blir mjuka och fyllningen stelnar ordentligt.