Saffransfudge utan tillsatt socker

Enkel saffransfudge – naturligt glutenfri, vegansk och utan tillsatt socker.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Recept

Detta behöver du

  • 1,5 dl växtbaserad grädde
  • 1,5 dl Nicks use like sugar
  • 1 dl fibersirap
  • 1 nypa saffran
  • 50 g växtbaserat margarin
  • 100 g ljus choklad (vegansk och utan tillsatt socker)

Så gör du

  1. Blanda grädde, Use like sugar, sirap och saffran i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och rör tills sockret har smält.
  2. Koka utan lock tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på 123 grader. Ta av kastrullen från värmen.
  3. Hacka chokladen och skär smöret i tärningar. Rör ner choklad och smör i smeten tills det smält.
  4. Häll smeten i en form med bakplåtspapper som är ca 20×30 cm. Låt svalna något. 
  5. Skär fudgen i bitar när den svalnat. Förvara svalt.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Chokladkola utan tillsatt socker

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x