Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Recept
1-2 port
Detta behöver du
- 1 förp shiratakiris (ca 150 gram)
- 0,5 dl vatten
- 2-3 tsk stevia strö
- 1,5 krm salt
- 1 kanelstång
- 1-2 krm vaniljpulver
- 1 port mandelgröt
Mandelgröt:- 35 g fett (margarin, smör, ghee eller liknande)
- kanel
- salt
- 3 msk mandelmjöl
- 0,5 tsk fiberhusk
- ca. 1,5 dl vatten
Så gör du
- Skölj shiratakiris i ett durkslag i någon minut. Lägg riset i en kastrull tillsammans med vatten, sötning, salt, vaniljpulver och kanelstång.
- Sjud i ca 30 minuter.
- Ta bort kastrullen från plattan, ta bort kanelstången och tillsätt mandelgröten och rör om. Servera gärna med bär.
- Mandelgröt:
- Smält fettet. Ta av från värmen och vispa i resterande ingredienser.
- Ställ tillbaka på plattan och sjud till önskad konsistens.
- Låt kallna och mixa slät.