Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Recept
ca 10 rutor
Detta behöver du
- Mördeg:
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl glutenfritt havremjöl
- 2 msk fibersirap
- 1 msk kokosolja, mjuk
- 0,5-1 msk vatten
- Tosca:
- 30 g växtbaserat margarin (eller smör)
- 1 msk växtbaserad grädde
- 0,5 dl use like sugar
- 0,25 dl fibersirap
- 75 g hasselnötter
Så gör du
- Mixa samman alla ingredienser till mördegen.
- Tryck ut degen i en smord form, ca 20 x 20 cm.
- Smält fett, grädde, sötning och sirap i en kastrull under omrörning, det ska inte koka. Hacka nötterna och vänd ner.
- Häll toscan i formen över mördegen.
- Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 20 minuter.