Toscarutor

De här sötsega toscarutor som är glutenfria, veganska och utan tillsatt socker är riktigt enkla att baka! Och ännu enklare att blir fast vid.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Recept

ca 10 rutor

Detta behöver du

  • Mördeg:
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl glutenfritt havremjöl
  • 2 msk fibersirap
  • 1 msk kokosolja, mjuk
  • 0,5-1 msk vatten
  • Tosca:
  • 30 g växtbaserat margarin (eller smör)
  • 1 msk växtbaserad grädde
  • 0,5 dl use like sugar
  • 0,25 dl fibersirap
  • 75 g hasselnötter

Så gör du

  1. Mixa samman alla ingredienser till mördegen.
  2. Tryck ut degen i en smord form, ca 20 x 20 cm.
  3. Smält fett, grädde, sötning och sirap i en kastrull under omrörning, det ska inte koka. Hacka nötterna och vänd ner. 
  4. Häll toscan i formen över mördegen.
  5. Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 20 minuter.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Semmelbollar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x