Sök

Äppelkaka med smuldeg

Äppelkaka och äppelpaj i ett. Mjuk mandeldeg, söta äppelbitar och ett krispigt havresmul på toppen. Glutenfri, vegansk och utan tillsatt socker!

appelpaj-kaka_anna_winer
Skriv ut

Äppelkaka med smuldeg

Du behöver

  • Äppelkaka:
  • 2 dl kokta, mosade äpplen
  • 1,5 dl mandelsmör
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm fiberhusk
  • Äppelbitar
  • Havresmul::
  • 1,5 msk mandelsmör
  • 1 dl glutenfria havregryn
  • 1 msk fibersirap
  • 0,5-1 msk vatten

Så gör du

2 SMÅFORMAR
1. Skala, skiva och koka ca 2 stora äpplen. Mixa dem slätt och mät upp 2 dl.
2. Mixa alla ingredienser (utom äppelbitarna) till kakan slätt och klicka upp i 2 småformar eller en större. Tryck ner äppelbitar.
3. Mixa ihop alla ingredienserna till havresmulet och strö över kakorna.
4. Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 15-20 minuter.

Tips! Mixa silkestofu med vaniljpulver och steviadroppar för en riktigt krämig vaniljsås att servera till!

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

appelpaj-kaka_anna_winer

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook