Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Äppelkaka med smuldeg
Du behöver
- Äppelkaka:
- 2 dl kokta, mosade äpplen
- 1,5 dl mandelsmör
- 2 tsk bakpulver
- 2 krm fiberhusk
- Äppelbitar
- Havresmul::
- 1,5 msk mandelsmör
- 1 dl glutenfria havregryn
- 1 msk fibersirap
- 0,5-1 msk vatten
Så gör du
2 SMÅFORMAR
1. Skala, skiva och koka ca 2 stora äpplen. Mixa dem slätt och mät upp 2 dl.
2. Mixa alla ingredienser (utom äppelbitarna) till kakan slätt och klicka upp i 2 småformar eller en större. Tryck ner äppelbitar.
3. Mixa ihop alla ingredienserna till havresmulet och strö över kakorna.
4. Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 15-20 minuter.
Tips! Mixa silkestofu med vaniljpulver och steviadroppar för en riktigt krämig vaniljsås att servera till!
Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>