PROVA OLIKA SORTER
När det gäller val av frukt och bär är det bara din fantasi som sätter gränser. Tänk alla sorter som man kan få en krämig puré av. Blåbär, hallon, jordgubbar. Mango, persika, banan. Eller varför inte blanda flera olika.
Förvara remmarna i tätslutande burkar eller påsar!
Mer inspiration direkt i din inkorg?
Prenumerera på mitt nyhetsbrev som kommer varje vecka fyllt med tips, trix och recept efter säsong!
Ljuvliga frukt- och bärremmar
Du behöver:
- 500 gram bär eller frukt
- 1 banan (valfritt)
Så gör du:
50 grader varmluftsugn
- Mixa frukten/bären till en slät puré
- Släng med en banan om du vill ha lite sötma (gäller särskilt osockrade bär)
- Bred ut puréen på en plåt som du har täckt med bakplåtspapper. Sätt en sked i springan för ugnsluckan så att luckan är lite öppen hela tiden.
- Sätt på ugnen och torka 6- 9 timmar. Tiden varierar beroende på hur effektivt ugn du har. Puren ska ha blivit ett läder och vara torrt helt igenom
- Klipp lädret till remmar
- Förvara i tätslutande burk med lock.
Tror du att dina vänner skulle uppskatta frukt- och bärremmarna? Dela gärna artikeln genom att trycka på ”dela-knappen” nedanför.
För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här
funkar det med frysta bär?