Alla barn har rätt att må bra

Mycket kan man fixa själv, men inte allt. Nedan kan ni läsa min historia från barndomen. Hjälp mig att sprida #brisbot genom att dela inlägget. Tack hälsar jag och alla utsatta barn.

——❤️——❤️——❤️——

Här är jag 2 år. Jag verkar glad.

Det jag inte vet är att under min mammas blonda hår lurar en hjärntumör som snart kommer att få henne att sväva mellan liv och död.

Jag vet inte heller att pappa inom ett år kommer att lämna oss för att åka tillbaka till Afrika. Och att jag därmed snart kommer att vara utan pappa.

Mamma överlever. På håret. Men hon är sjuk under hela min uppväxt och jag får tidigt ta en mammaroll. Det är bara vi. Jag och mamma. Hon sover mycket. Jag gråter mycket. Oroar mig för att min älskade mamma ska dö. Vem ska ta hand om mig då? Skickas jag till Afrika?

Jag sover i samma säng som min mamma ända tills jag flyttar hemifrån. Tills jag är 18 år! Jag måste kunna kontrollera att hon inte dör. Flera gånger varje natt vaknar jag och kollar att hon andas.

Det finns ingen jag kan prata med. Ingen som kan lätta på trycket över hjärtat.

Idag är jag 39 år. Har två egna barn. Världens finaste såklart. Jag är mån om att försöka känna in deras känslor. Att prata. Fråga. Veta. Kanske inte alltid förstå, men alltid försöka förstå. Det har jag lärt mig.

Men det finns fortfarande hundratusentals barn där ingen lyssnar.

Därför är jag glad att #bris har tagit fram #brisbot, en chatfunktion som ger råd direkt på Kik och Facebook Messenger där barn och ungdomar hänger. En del tvekar att ringa BRIS hjälplinje för support. På brisbot.com kan man chatta helt anonymt om vad som helst. Inga problem är för små.

Och du som vuxen- glöm inte att finnas där. Och lyssna.

Varma hälsningar från Vivi ❤️

Skaparglädje i samarbete med Panduro
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Julbord som danskarna

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x