Fixa egen slush av Capri-Sun

Älskar dina barn också slush? Idag visar jag hur enkelt du fixar en egen slush av Capri-Sun. Det enda du behöver är Capri-Sun och en frys. Resultatet blir en härligt läskande slush.

I samarbete med Capri-Sun

Tidernas varmaste sommar lever vi på vattenmelon och slush.

caprisun-slush-1-jpg.jpg

Vad är det med barn och slush? Mina barn har alltid haft slush högst upp på önskelistan när vi är på tivoli, lekland och andra ställen som säljer den populära drycken. Visst köper jag det ibland, men jag tycker ofta att det känns onödigt dyrt. 

caprisun-slush-2-jpg.jpg

Men eftersom slush är väldigt svalkande och vi just nu har tidernas varmaste sommar, började jag fundera på hur man kan fixa sin egen slush hemma. Jag testade först med saft men det var svårt att krossa isen i flaskan och blev väldigt kladdigt.

Det var slutligen Knut som kom med idéen att testa att göra slush av Capri-Sun. Både Elmer och Knut har alltid älskat Capri-Sun, men jag var lite tveksam till om det skulle funka att göra slush av den.

Men det gjorde det. Och vilken slush det blev! Fruktig, med mycket smak och väldigt bra slush-konsistens.

caprisun-slush-4-jpg.jpg
Så fixar du slush av Capri-Sun
  1. Välj dina favoritsmaker av Capri-Sun och placera dem i frysen.
  2. Gällande frystiden kan man göra på många sätt. Vi tycker att slushen blir perfekt konsistens om den först blir stenhård, vilket innebär minst tre timmar i frysen, och sedan låter den tina cirka 20-30 minuter i rumstemperatur. 
  3. Efter 20-30 minuter i rumstemperatur kan du känna att den har blivit lite mjuk i kanterna, men att kärnan fortfarande är hård. Krossa isklumpen försiktigt så att konsistensen blir slushig.
  4. Klipp upp med sax och ät med sked eller drick med tjockt sugrör.
caprisun-slush-6-jpg.jpg

Passande förpackningar för slush
Jag upplever att påsförpackningen är en bidragande faktor till att det funkar så bra att göra slush av just Capri-Sun. Det går enkelt att finfördela innehållet utan att förpackningen exploderar. Krossa isen försiktigt med en sten alternativt massera den med händerna om den är lite mer smält.

caprisun-slush-krossa-jpg.jpg

Jämn kamp mellan smakerna
Och vilken slush-smak är då godast? Knut föredrar Safari Fruits (bl.a. apelsin, ananas och citron), medan Elmer har Summer Berries (bl.a. hallon, svarta vinbär och jordgubbar) som favorit,  Själv tycker jag att originalet, alltså apelsin, är godast. Som vanligt i vår familj så tycker vi alltså helt olika 🙂

caprisun-slush-elmer-knut-jpg.jpg

Perfekt picknick-efterrätt
Ett tips är att lägga sina frysta Capri-Sun i en frysbox tillsammans med övrig picknick-mat (en bonus är att Capri-Sun-förpackningarna också fungerar som isklampar). Efter ett par timmar, lagom till att ni har ätit upp er picknick-mat, har de förvandlats till slush. Med andra ord en väldigt enkel efterrätt som garanterat kommer att gå hem hos barnen. 

caprisun-slush-3-jpg.jpg

Hoppas att ni får en riktigt svalkande och härlig fortsatt sommar!

caprisun-slush-elmer-vivi-knut-jpg.jpg


——————————————————-
Tycker du att Capri-Sun-slush verkar gott? Tipsa gärna dina vänner. Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Min absolut bästa kladdkaka

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x