Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Recept
12 st
Detta behöver du
- Smul:
- 1,25 dl glutenfritt havremjöl
- 0,5 dl mandelsmör
- 1 msk fibersirap (eller valfri sirapsort)
- ev. vatten
- Fyllning:
- 100 g cashewnötter, blötlagda
- 0,5 dl vatten
- 2 msk kokosolja, mjuk
- Steviadroppar med vaniljsmak
- Jordgubbscurd:
- 1 dl bärsaft (mixade och silade jordgubbar)
- 0,75 msk potatismjöl eller tapiokamjöl
Så gör du
Smul:
- Smul:
Mixa samman alla ingredienser till ett smul, tillsätt lite vatten om det inte klumpar ihop sig. - Fyllning:
Mixa fyllningen slät. Kyl. - Jordgubbscurd:
Sjud söndermosade jordgubbar och mjöl till en tjock kräm under omrörning. Ta av från plattan och rör ner smör och eventuell sötning. Häll i en burk och kyl. - Servering:
Varva smul, fyllning och curd i glas. Toppa med färska bär!