Cheesecake i glas

Snabb cheescake med jordgubbscurd, smul och len vaniljfyllning är en riktig sommardröm! Den här är dessutom både vegansk, glutenfri och utan tillsatt socker.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Recept

12 st

Detta behöver du

  • Smul:
  • 1,25 dl glutenfritt havremjöl
  • 0,5 dl mandelsmör
  • 1 msk fibersirap (eller valfri sirapsort)
  • ev. vatten
  • Fyllning:
  • 100 g cashewnötter, blötlagda
  • 0,5 dl vatten
  • 2 msk kokosolja, mjuk
  • Steviadroppar med vaniljsmak
  • Jordgubbscurd:
  • 1 dl bärsaft (mixade och silade jordgubbar)
  • 0,75 msk potatismjöl eller tapiokamjöl
4 tsk växtbaserat smör

    Så gör du

    Smul:

    1. Smul:
      Mixa samman alla ingredienser till ett smul, tillsätt lite vatten om det inte klumpar ihop sig.
    2. Fyllning:
      Mixa fyllningen slät. Kyl.
    3. Jordgubbscurd:
      Sjud söndermosade jordgubbar och mjöl till en tjock kräm under omrörning. Ta av från plattan och rör ner smör och eventuell sötning. Häll i en burk och kyl.
    4. Servering:
      Varva smul, fyllning och curd i glas. Toppa med färska bär!

    Följ receptets skapare Anna på instagram >>

    Prenumerera
    Notis om
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    Visa alla kommentarer

    Nästa inlägg

    Enkla makrillpastan

    0
    Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
    ()
    x