Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Fyllda chokladägg för alla
Jag blev alltid lika besviken när jag som liten insåg att chokladäggen var ihåliga.. Men nu råder jag bot på det!! Dessa äggen har jag fyllt med underbar chokladbollspannacotta, kokosgrädde och chokladbollar som är veganska och glutenfria.
Tips! Låt pannacottan svalna ordentligt innan du fyller äggen, annars kan chokladäggen smälta. Rör pannacottan när den svalnat så den blir krämig och slät.
Fyllda chokladägg
Du behöver
- 2 chokladägg, vegansk och glutenfria
- kokosgrädde till garnering
- Pannacotta:
- 4 dl kokosmjölk
- 1 dl kakao
- 3 msk flytande sötning
- 1,5 krm agar agar
- 1 dl glutenfritt havremjölk
- Chokladbollar:
- 2 dl glutenfritt havremjöl
- 2 msk kakao
- 1 msk smält kokosolja
- 2 msk flytande sötning
- ca. 2-4 msk vatten
Så gör du
2 stycken
Förberedelse:
1. Öppna chokladäggen genom att skära av toppen med en varm kniv eller rund pepparkaksform. Du kan även smält bort övre delen genom att håla ägget mot en varm yta. Ställ sedan äggen i frysen eller kylen.
Chokladbollspannacotta:
2. Sjud upp kokosmjölk, kakao, sötning och agar agar i 3 minuter.
3. Blanda ner havremjölet.
4. Låt pannacottan svalna innan du rör upp den och häller den i de riktigt kalla äggen. Ställ kallt för att stelna helt.
Chokladbollar:
5. Mixa ingredienserna till en kletig smet och rulla till bollar i kokos.
Servering:
6. Toppa de fyllda chokladäggen med kokosgrädde och chokladbollar.
Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>