Sök

Chokladbollspannacotta i konservburk

En riktigt len och krämig chokladboll i form av pannacotta serverad ur en konservburk: det överraskar nog de flesta! Pannacotta har en kraftig chokladsmak och är vegansk, glutenfri och innehåller inget vitt socker.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Chokladbollspannacotta i konservburk, av anna winér

Överraska med chokladboll på konserv

När jag lagat mat har jag öppnat de små konservburkarna i botten med en konservöppnare. När de var väl diskade och torra kunde jag sedan använda dem som formar till min chokladbollspannacotta! Genom att fylla dem från botten, låta dem stelna och sedan vända dem på rätt håll ser det ut som konservburken är oöppnad!

konservburk öppnad i botten och fylld med pannacotta, av anna winér
oöppnad konservburk med chokladbollspannacotta, av anna winér

Chokladbollspannacotta med tillhörande etiketter

Etiketten som jag fäste runt burkarna finns för nedladdning så du kan använda samma! De passar till små konservburkar. Jag brukar använda dem man köper i trepack med majs!

Här kan du ladda hem etiketten för utskrift >>

närbild på pannacotta i burken, av anan winér
Skriv ut

Chokladbollspannacotta i konservburk

Du behöver

  • 2 små konservburkar
  • 3 dl kokosmjölk
  • 0,75 dl kakao
  • 1 krm agar agar eller 0,5 gelatinblad
  • 7 mosade dadlar, eller valfri sötning
  • 1 dl glutenfritt havremjöl, mixade havregryn
  • Kokos

Så gör du

2 burkar

Förberedelse:

1. Öppna små konservburkar i botten med en konservöppnare. 

2. Töm ut innehållet och diska burkarna noga. 

3. Printa ut etiketterna och fäst dem runt burkarna.

 
Chokladbollspannacotta:

4. Koka upp kokosmjölk, kakao, agar agar och väl mosade dadlar.

5. Blanda ner havremjölet.

6. Häll kokos i konservburkarna och fyll på med pannacottan.

7. Låt stelna i kylen innan du vänder på burkarna och serverar.

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook