Skapat av Anna Winér @anna_winer
Världens krämigaste chokladbomb med chokladbollar
Den här chokladbomben smälter i munnen och är riktigt mäktig. Men den är himla enkel att baka och funkar fint att frysa in så man kan njuta av den ofta. Den är dessutom glutenfri, vegansk (äggfri, mjölkfri mm) och innehåller inget socker: så alla ska kunna smaka på den här galna desserten.
Som världens största och krämigast chokladboll
Chokladbomben är gjord på krämig kokosmjölk och jag serverade den med chokladbollar så den blev som en riktigt läcker chokladbollsefterrätt!
Chokladbomb
Du behöver
- 8 dl kokosmjölk, eller grädde
- 2 dl kakao
- 2 krm rent steviapulver
- 6-7 krm agar agar
Så gör du
1 form som rymmer 1 liter
1. Blanda alla ingredienser slätt och låt sjuda på spisen några minuter. Låt smeten svalna något.
2. Häll sedan smeten i en form som rymmer 1 liter och låt stelna svalt.
3. Garnera med kakao, kokosmjöl och chokladbollar.
Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>