Ljuvlig vegansk chokladmousse

Älskar du krämig och len chokladmousse? Då är den här chokladmoussen något för dig. Lakritsen är pricken över i:et. Att den sen också är vegansk, glutenfri och nötfri är bara en bonus.  

Choklad är en återkommande storfavorit här på Fixa Själv. Kolla bara in de här 35 chokladrecepten så förstår du vad jag menar. Den här gången tar vi chokladen åt ett mer hälsosamt hålli form av farligt len och krämig chokladmoussen med en lätt hint av lakrits. 

chokladmousse-lakrits-1-jpg.jpg

Receptet är framtaget av fantastiska Suzy Q Wema som driver Suzys Green Kitchen. För mer grön inspiration (det mesta raw, plantbaserat och veganskt), följ Suzy på Facebook och Instagram

Chokladmousse med havssalt och lakrits

Du behöver:

  • 1 paket (300gr) silken tofu
  • 1 dl kakao
  • 1/2 dl kokossocker
  • 3 msk lönnsirap 
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 msk ljus tahini
  • 1 dl flytande kokosolja utan smak (smält över vattenbad om den är fast) 
  • 1 nypa  havssalt
  • lite saltflingor & lakritspulver att pudra på 

Så gör du:

  1. Mixa tofu, kakao, lönnsirap, kokosocker, salt, vanilj och tahini till en slät smet i en blender eller matberedare . 
  2. Tillsätt flytande kokosolja och mixa igen tills allt går ihop. 
  3. Moussen är nu redo att hällas upp för att ställas in i kylen för att stelna. 
  4. Häll över allt i en skål eller spritspåse, alternativt portionera ut direkt i serveringsglas.
  5. Ställ in i kylen ca 1 timme eller tills moussen stelnat helt.
  6. Portionera i små skålar eller glas.
  7. Pudra på massa lakritspulver och strö med lite saltflingor.
  8. Servera direkt. 
chokladmousse-lakrits-2-jpg.jpg
Förvaring

Den här chokladmoussen passar bäst att servera direkt, men om du ska vänta ett tag rekommenderar jag att du förvarar den i tätslutande burk.  

Krispig topping skapar kontraster

Om en vill ha lite crunch är det gott att toppa med lite kakaonibs och nötkross. Rostade pekannötter är både gott och nyttigt. Eller varför inte servera med färska bär för att få kontrasten mellan krämig choklad och syrliga bär.  

chokladmousse-lakrits-artikel-jpg.jpg

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

För att följa receptets skapare Suzy på Instagram: klicka här

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Krämig O´boy-glass i värmen

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x