Smarta energibars av Finn Crisp Original Thins- bara 3 ingredienser

Är du också ute efter ett nyttigt och enkelt mellanmål som går snabbt att fixa? Då ska du testa nyttiga bars och bollar med Finn Crisp Original Thins. Det enda du behöver är 3 ingredienser.

Smarta bars och bollar i samarbete med Finn Crisp Original Thins

 

2-mellanmal-pa-3-ingredienser-03-jpg.jpg

Håll i hatten! Nu har jag experimenterat fram ett supersmidigt recept på nyttiga energibars och energibollar att ta till när suget är stort och tiden är knapp. De går snabbt att fixa, är nyttiga och kan ätas när ni är på språng!

Fyra härliga minimål med Finn Crisp Original Thins >>

k9a0776-jpg.jpg

Ett recept- två mellanmål

Jag testade många olika varianter innan jag fick till det, enligt mig, perfekta receptet. Resultatet blev en bas som enkelt kan formas till både energibars och energibollar. Välj helt enkelt det som du och dina barn föredrar. 

Mina barn väljer oftast bollar, medan jag tycker tycker att bars är smidigare, både att äta och att ha med i ryggsäcken. Vi brukar därför göra några av varje sort.

2-mellanmal-pa-3-ingredienser-05-jpg.jpg

Fulla av fiber

Grundsmeten innehåller bara tre ingredienser, varav en är Finn Crisp Original Thins. Eftersom Finn Crisp Original Thins är bakade med surdeg och innehåller 95 % fullkornsrågmjöl så bidrar de med en massa fiber som mättar bra.

2-mellanmal-pa-3-ingredienser-04-jpg.jpg

Fem förslag på smaksättning

Vill du variera smaken så kan du prova dig fram med olika smaksättningar. Här är fem smaksättningar som vi gillar:

* 1 tsk kanel

* 1 tsk kardemumma

* 1 tsk pepparkakskrydda 

* 1 krm vaniljpulver

* 1 msk kakao

 

smarta-mellanmal-till-hela-dagen-09-jpg.jpg

Smarta bars & bollar med Finn Crisp Original Thins

Ca. 5 bars & 10 bollar (beroende på storlek)

Du behöver

  • 10 Finn Crisp Original Thins
  • 10 dadlar, urkärnade
  • 1 dl salta nötter
  • ev. smaksättning (se förslag ovan)
  • ev. vatten

Så gör du:

  1. Mixa Finn Crisp Original Thins med dadlar och nötter till en formbar deg. Tillsätt eventuell smaksättning.
  2. Tillsätt lite vatten i degen om den känns för torr eller inte vill gå ihop.
  3. Rulla degen till bollar eller tryck ut en platta (ca 1 cm tjock) som du skär till bars.
  4. Barsen/bollarna klarar sig cirka 2 veckor i kylskåp.


TIPS:
Frys gärna in dina bars/bollar så klarar de sig flera månader. Ta fram och låt tina cirka 30-45 minuter.

energibollar-jpg.jpg

Mer inspiration direkt i din inkorg?

Prenumerera på mitt nyhetsbrev som kommer varje vecka fyllt med tips, trix och recept efter säsong!

Ja, jag vill gärna ha nyhetsbrevet >>

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Smarta minimål med Finn Crisp Original Thins

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x