Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Recept
8 bitar
Detta behöver du
- 25 g växtbaserat margarin
- 1,25 dl jordnötssmör
- 1 dl fibersirap
- 0,5 dl sötning i ströform
- 5 dl cornflakes (utan tillsatt socker)
- Topping:
- 100 g choklad (vegansk & utan tillsatt socker)
- 0,25 dl växtbaserad grädde
- Nötter
- Flingsalt
Så gör du
- Smält ihop alla ingredienser utom cornflaksen.
- Ta av kastrullen från värmen och vänd i cornflakes med stora tag, blanda inte för mycket.
- Fördela smeten i en form och ställ kallt.
Topping: - Smält ihop choklad och grädde, låt svalna något.
- Fördela chokladsmeten över cornflakesbotten och toppa med nötter och flingsalt. Ställ kakan kallt i någon timme innan du delar den i bitar. Förvaras i kylen.