Gör din egen fidget spinner av pärlor

Fidget spinners har tagit Sverige med storm. Här visar jag hur enkelt barnen gör sin egen fidget spinner med hjälp av pärlor och en tandpetare. Sommarens roligaste pyssel och ett kul sätt att utmana varandra.

Om Pokemon Go var förra sommarens stora hype så har fidget spinners tagit över den här sommaren. Min tioåring går inte någonstans utan sin fidget spinner och kompisarna sitter på rad i vår soffa och snurrar. Inte mig emot. Det känns som bra komplement till alla mobiler och plattor.

fidget-spinner-1-jpg.jpg

Idén till att göra egna fidget spinners kom efter en försenad leverans. Fixare som jag är var jag såklart tvungen att anta utmaningen att försöka göra min egen. Jag ville att det skulle vara en enkel variant utan kullager. Efter lite googlande såg jag att Red Ted Art, en brittisk bloggare, gjort en variant i papper. Jag tog helt enkelt tekniken och översatte till pärlor.

Och döm om min förvåning när jag insåg att det inte bara var enkelt utan blev väldigt bra också. 

fidget-spinner-2-jpg.jpg

FÄRG OCH FORM
När det gäller mönster är det bara fantastin som sätter gränser. Så länge pärlplattan är någorlunda rund och inte för stor i diametern (den ska få plats att snurra mellan tummen och långfingret) tror jag att det mesta funkar. Pärla fritt och experimentera med färger och mönster eller använd färdiga små pärlplattor.

”Blixtarna” som jag gjorde blir snygga när de snurrar och Batman blev också riktigt cool i farten. Mina barn är redan i full färd med att pärla Pokémons, frukter och olika varianter av kors.

fidget-spinner-4-jpg.jpg

HUR LÄNGE SNURRAR DEN?
Till den viktigaste frågan (enligt mina barn). Hur länge snurrar den? Den här kan inte tävla mot en köpt variant. Jag har kommit upp i max 30 sekunder på mina pärlade varianter. Däremot är det kul att låta barnen göra sina egna och utmana varandra. Då tävlar de på lika villkor och kan experimentera med längden på pinnen, formen på spinnern etc. 

Se det som två steg. Första steget så bygger, pysslar och utvecklar man sin spinner. Andra delen så utmanar man varandra. Varför inte göra en liten turnering?

fidget-spinner-3-jpg.jpg
fidget-spinner-artikel-ny-jpg.jpg

FEM ANDRA FIDGET SPINNERS DU KAN FIXA SJÄLV
Inte nog med att du kan pärla din egen fidget spinner. Du kan också använda material som pengar, papper, läskkorkar, lego och glasspinnar för att göra din egen variant. Här är fem andra förslag på roliga fidget spinners utan kullager som du kan fixa själv.

SÅ GÖR DU- STEG FÖR STEG
1

Pärla varlfritt mönster till själva fidget spinnern. Försök att få det någorluda runt och se till att inte diagonalen är för stor då den ska kunna få plats att snurra runt mellan tummen och långfingret. Lämna ett hål i mitten där själva snurrnavet (tandpetaren) ska sitta. 

fidget-spinner-steg-1-jpg.jpg
2

Pärla två stycken ”knappar” som du ska hålla i när du snurrar.

fidget-spinner-steg-2-jpg.jpg
3

Stryk dina tre delar så att det blir så här snyggt.

fidget-spinner-steg-3-jpg.jpg
4

Ta en lös pärla och sätt in i hålet i mitten på fidget spinnern. Jag töjde ut hålet med en ätpinne för att få in pärlan.

fidget-spinner-steg-5-jpg.jpg
5

Klipp 1.5-2.0 cm av en tandpetare som du ska ha som snurrnav.

fidget-spinner-steg-6-jpg.jpg
6

Limma fast ena delen med superlim i ena ”knappen”

fidget-spinner-steg-7-jpg.jpg
7

Trä pinnen genom hålet och sätt fast den andra ”knappen” på andra sidan. Limma om du önskar. 

fidget-spinner-steg-8-jpg.jpg
8

Nu är din fidget spinner klar och det är bara att börja köra.

fidget-spinner-steg-9-jpg.jpg
9

Så här glad blir du när du har gjort din egen fidget spinner!

fidget-spinner-steg-10-jpg.jpg

TRE ANDRA ROLIGA PYSSEL
Här är tre andra roliga pyssel som du enkelt fixar själv.

  1. Supermjuk lera- bara 2 ingredienser
  2. Ätbart Coca cola-slajm
  3. Fluffig färg- bara 2 ingrediener
supermjuk-lera-jpg.jpg

————————————–

Tipsa gärna dina vänner om fidget spinners som du kan fixa själv. Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

Skaparglädje i samarbete med Panduro
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Galet goda (och nyttiga) Snickersbollar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x