Sök

Personliga julkort- uppskattat att få

Vill du göra egna julkort men saknar inspiration? Här är tre olika varianter som är både enkla och roliga att pyssla ihop själva.

Använd fantasin och pyssla ihopt kreativa och personliga julkort så kommer nära och kära bli glada. Om inte annat är det ett väldigt roligt pyssel att göra tillsammans.

Idag har jag listat Här är tre av mina favoriter: Fluffiga julkort, pärlplattejulkort och julkort med fingeravtryck.

1. FLUFFIGA JULKORT

Med lika delar parfymfritt raklödder och hobbylim fixar du enkelt en fluffig "färg" som du kan måla med. Ska du göra en snögubbe behöver du pyttesmå pinnar (armar), små stenar (ögon och knappar) samt pappershatt och pappersnäsa. Strö över lite glitter för en gnistrande effekt.

Recept utan raklödder
Hur jag tänker kring det faktum att färgen innehåller raklödder? Då jag ser det här som en sällanförteelse, alltså inget vi gör dagligdags, tycker jag att det är okej. Tänker du annorlunda, eller har små barn som stoppar saker i munnen, vill jag tipsa om ett annat fluffigt recept utan raklödder som istället innehåller mjöl och bakpulver, men där du behöver mikrovågsugn. 

Vilken variant du än väljer så testa- det kommer att bli kul!

HÄR finns en film när vi målade med fluffig färg i somras

Ljus passar också bra att göra med fluffig färg. Själva lågan är samma ingredienser, men med lite gul karamellfärg.

2. PÄRLPLATTEJULKORT

Har ni som jag en egen pärlplattefabrik hemma? Då kan ni skatta er lyckliga för ni sitter på en julkorts-skatt. Det blir nämligen hur fint som helst att göra egna julkort av juliga pärlplattor. 

Antingen sätter du bara på pärlplattorna direkt på korten. Det blir fantastiskt fint i all sin enkelhet. Som här, tre fina tomtar.

Eller så gör du ett "pop up kort", dvs ett julkort i 3D. 

Att göra ett kort i 3D är mycket enklare än vad det ser ut att vara. Du behöver två likadana dubbla kort. I det ena klipper du så många pop upp-flikar som du vill ha. På bilden nedanför vill jag sätta fast två pärlplattor som "popar upp".

Sedan limmar du bara fast dina pärlplattor på pop upp-flikarna. Använd gärna limpistol. Slutligen limmar du fast ett likadant kort på baksidan. Klart! 

Det här fina kortet har Elmer, nio år gjort helt själv.

Knut skippade pärlplattor på sitt fina pop up-kort och valde istället att rita en gran, en tomte och en igloo.

3. JULKORT MED FINGERAVTRYCK

De här julkorten passar att göra även med de yngsta. Antingen låter du dem trycka sina fingrar som de vill, eller så hjälper du dem på traven. 

Vi har gjort två söta varianter. 

1) Julgranskulor på en girlang
Låt barnen välja sina bästa färger och låt dem sen doppa fingertoppen i vattenfärg eller i fingerfärg innan du trycker på korten. Själva girlangen kan du hjälpa dem att måla om de själva inte vill.

2) Familjen Rudolf
Låt avbilda hela familjen som familjen Rudolf. Doppa era respektive tummar i en brun/beige färg och tryck på korten. Måla sedan dit horn, röd nos och kanske några kännetecken från er.

Här hittar du klippet när vi pysslade julkort i TV4

--------------------------------------

Tipsa gärna dina vänner om att fixa roliga julkort. Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook