Sök

Juligt med fluffig snöfärg

FILM + RECEPT. Fluffig snöfärg är ett roligt och enkelt julpyssel. Du behöver bara två ingredienser och du förbereder den på två minuter.

Se videon nedan

Oparfymerat raklödder och skollim. Det är det enda du behöver för att göra egen fluffig färg. Det här receptet hittade jag på nätet. Det stod inga exakta proportioner så jag fick prova mig fram.

Omöjligt att misslyckas
Det roliga är att alla varianter som jag testade visade sig få en underbar textur. Så om du frågar mig är det inte bara ett enkelt och roligt pyssel, det verkar också omöjligt att misslyckas.

4 + 1
Ska jag ändå tipsa om proportioner skulle jag säga ungefär 4 delar raklödder och 1 del skollim. 

Recept utan raklödder
Hur jag tänker kring det faktum att färgen innehåller raklödder? Då jag ser det här som en sällanförteelse, alltså inget vi gör dagligdags, tycker jag att det är okej (om än inte optimalt). Se dock till att använda oparfymerat raklödder, annars kommer det att lukta starkt.

Tänker du annorlunda, eller har små barn som stoppar saker i munnen, vill jag tipsa om ett annat fluffigt recept utan raklödder som istället innehåller mjöl och bakpulver. Vi valde bort det receptet då vi inte hade tillgång till mikrovågsugn när vi gjorde färgen.

Vilken variant du än väljer så testa- det kommer att bli kul!

--------------------------------------

Tycker du att den här fluffiga färgen verkar rolig? Tipsa gärna dina vänner. Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook