Juligt med fluffig snöfärg

FILM + RECEPT. Fluffig snöfärg är ett roligt och enkelt julpyssel. Du behöver bara två ingredienser och du förbereder den på två minuter.

Oparfymerat raklödder och skollim. Det är det enda du behöver för att göra egen fluffig färg. Det här receptet hittade jag på nätet. Det stod inga exakta proportioner så jag fick prova mig fram.

Omöjligt att misslyckas
Det roliga är att alla varianter som jag testade visade sig få en underbar textur. Så om du frågar mig är det inte bara ett enkelt och roligt pyssel, det verkar också omöjligt att misslyckas.

4 + 1
Ska jag ändå tipsa om proportioner skulle jag säga ungefär 4 delar raklödder och 1 del skollim. 

fluffig-sno-fa-rg-artikel-jpg.jpg

Recept utan raklödder
Hur jag tänker kring det faktum att färgen innehåller raklödder? Då jag ser det här som en sällanförteelse, alltså inget vi gör dagligdags, tycker jag att det är okej (om än inte optimalt). Se dock till att använda oparfymerat raklödder, annars kommer det att lukta starkt.

Tänker du annorlunda, eller har små barn som stoppar saker i munnen, vill jag tipsa om ett annat fluffigt recept utan raklödder som istället innehåller mjöl och bakpulver. Vi valde bort det receptet då vi inte hade tillgång till mikrovågsugn när vi gjorde färgen.

Vilken variant du än väljer så testa- det kommer att bli kul!

fluffig-sno-fa-rg-1-jpg.jpg
fluffig-sno-fa-rg-2-jpg.jpg
fluffig-sno-fa-rg-3-jpg.jpg
fluffig-sno-fa-rg-4-jpg.jpg

————————————–

Tycker du att den här fluffiga färgen verkar rolig? Tipsa gärna dina vänner. Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

Skaparglädje i samarbete med Panduro
Prenumerera
Notis om
guest

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Emma
Emma
3 år sedan

Visste att jag kunde hitta fin pysselfärg på fixasjalv.se! Tusen tack! Ida 4 år ville måla Froste och det var snabbt ordnat tack vare dig! Hälsningar från Åland

222D959A-39C5-4283-9ADA-4983AEB45C80.jpeg

Nästa inlägg

Checklista för ytterkläder

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x