Frörutor

Enkla frörutor på 45 minuter! Naturligt glutenfria, veganska och utan tillsatt socker.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Recept

9 rutor

Detta behöver du

  • 240 g kikärtsmjöl eller linsmjöl*
  • 4 msk psylliumhusk
  • 2 msk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 8 tsk vitvinsvinäger 
  • 4,5 dl vatten

Så gör du

  1. Blanda samman de torra ingredienser för sig och de blöta för sig. Kombinera sedan dem båda till en slät deg. 
  2. Fördela degen i en form, skåra ut fyrkanter och strö över lite frön.
  3. Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 30-40 minuter. Låt svalna helt på galler innan du delar upp dem i bitar.

    * Tips! Mixa torkade röda linser till ett fint mjöl och använd i receptet. Jag brukar använda en elektrisk kaffekvarn.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Jordgubbskolabollar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x