Sök

Fylld chokladboll: chokladbollssemla

Krämig chokladboll fylld med mandelsmör och kokosgrädde! Helt fri från gluten, animaliska produkter och vitt socker gör den oslagbar. Receptet på de här semlorna, eller kokospåskäggen, är verkligen underbart gott.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

chokladboll med fyllning, av anna winér

Nyttig chokladboll med fyllning

Ingredienserna till chokladbollen i det här receptet är hälsosamma, men resultatet blir fortfarande riktigt krämigt och med en god sötma. Med kokosgrädde och mandelsmör blir chokladbollen helt oslagbar!

chokladbollssemla, av anna winér

Chokladbollssemla på valfri smet

Chokladbollen går självklart att göra på vilken smet som helst. Har du ett favoritrecept på chokladbollar så välj det! Det här receptet är till för att inspirera och även för dem som vill ha en chokladboll som de allra flesta tål oavsett allergi eker kosthållning.

Skriv ut

Fylld chokladboll: chokladbollssemla

Du behöver

  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl glutenfri havregryn
  • 6 dadlar, urkärnade
  • 2 msk kakao
  • 1 msk kokosolja
  • 1 msk vatten
  • Tillbehör:
  • Kokos, att rulla i
  • Mandelsmör
  • Kokosgrädde

Så gör du

1 stor

1. Mixa alla ingredienser till en jämn deg.

2. Rulla degen till en boll i kokos och dela den i två delar.

3. Bred mandelsmör och kokosgrädde på ena halvan och lägg på ”locket”!

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook