Snabba och enkla godisflarn på 1 ingrediens
1. Lägg segt godis eller polkagrisar på ett bakplåtspapper med stora mellanrum och grädda mitt i ugnen på 250 grader i ca 4 minuter. Håll ett öga på dem och ta ut när de har smält helt.
2. Låt flarnen svalna innan du tar loss dem och serverar dem till glassen.
Glassås av godis på 2 ingredienser
1. Hacka segt godis eller krossa polkagrisar och lägg i en mikrosäker skål.
2. Till 1 dl hackat godis tillsätter du ca 4-6 msk smält glass eller grädde.
3. Mikra 1,5 minut på medeleffekt, ta ut och rör om och upprepa tills allt godis smält och du har en slät godissås.
4. Låt såsen svalna. Är den för stel tillsätter du mer smält glass eller grädde och mikrar igen.
Tips på godis till glassås och flarn
Jag testade att göra flarn och sås på polkagrisar, segt lakritsgodis och sega fruktgodisar. Alla tre funkade perfekt och blev riktigt gott!
Serverings-hack: servera glassen i muffinsformar
Hur smart är det inte att låta barnen fylla muffinsformar av silikon med glassen och tillbehören? De är lagom stora och håller även om de skulle råka åka i golvet. Dessutom blir de himla söta och färglada nu till sommaren.