Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Recept
1 sats
Detta behöver du
- Skal:
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl glutenfritt havremjöl
- 2 msk fibersirap
- 1 msk smält kokosolja
- ca. 0,5 msk vatten
- Blåbärskräm:
- 2 dl blåbärspuré, mixade blåbär
- 1-1,5 msk potatismjöl
- 3 msk fibersirap
Så gör du
- Skal:
- Mixa samman alla ingredienser till kexen. Tryck ut degen i formar. Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 15 minuter. Låt svalna helt.
- Blåbärskräm:
- Sjud mixade blåbär och potatismjöl till krämen i en kastrull på medelvärme. Rör hela tiden tills en kräm bildats. Tag av från plattan och rör i sirap och smör. Låt svalna.
- Fyll skalen med krämen och servera med blåbär på toppen. Låt gärna stå i kylen någon timme för mjukare skal och fastare kräm.
Tips! Fungerar fint med frysta och tinade blåbär.