Glutenfria blåbärsgrottor utan tillsatt socker

Blåbärsgrottor eller blåbärsmusslor, helt enkelt krispiga mandelskal fyllda av söt blåbärskräm. Vegansk, glutenfria och utan tillsatt socker så de kan funka för många.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Recept

1 sats

Detta behöver du

  • Skal:
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl glutenfritt havremjöl
  • 2 msk fibersirap
  • 1 msk smält kokosolja
  • ca. 0,5 msk vatten
  • Blåbärskräm:
  • 2 dl blåbärspuré, mixade blåbär
  • 1-1,5 msk potatismjöl
  • 3 msk fibersirap
4 tsk vegetabiliskt smör

    Så gör du

    1. Skal:
    2. Mixa samman alla ingredienser till kexen. Tryck ut degen i formar. Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 15 minuter. Låt svalna helt.
    3. Blåbärskräm:
    4. Sjud mixade blåbär och potatismjöl till krämen i en kastrull på medelvärme. Rör hela tiden tills en kräm bildats. Tag av från plattan och rör i sirap och smör. Låt svalna.
    5. Fyll skalen med krämen och servera med blåbär på toppen. Låt gärna stå i kylen någon timme för mjukare skal och fastare kräm.

      Tips! Fungerar fint med frysta och tinade blåbär.

    Följ receptets skapare Anna på instagram >>

    Prenumerera
    Notis om
    guest

    0 Comments
    Inline Feedbacks
    Visa alla kommentarer

    Nästa inlägg

    Glutenfria blåbärsrutor utan tillsatt socker

    0
    Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
    ()
    x