Skapat av Anna Winér @anna_winer
Kex för alla tillfällen
Kexen blir riktigt krispiga och håller sig minst en vecka i en burk med lock i rumstemperatur. Vi brukar äta dem både som mellanmål med olika tillbehör, så som på bilderna. Även när det är dags för tacos brukar burken komma fram! Ofta har jag smaksatt degen med tacokrydda för att göra dem extra goda.
Stansa ut kexen som figurer
Degen är väldigt lättarbetad och fungerar utmärkt att stansa ut roliga figurer i. Lite som pepparkaksbak! Men de är betydligt nyttigare än vanliga kex och blir därför ett perfekt mellanmål när man är lite hungrig.
Glutenfritt knäcke
Du behöver
- 2,5 dl torkade linser
- 4,5 dl vatten
- 1 dl potatismjöl
- 0,5 dl glutenfritt havremjöl (mixade havregryn)
- 1 tsk bakpulver
- 4 msk olja
- Smaksättning:
- Paprikapulver, tacokrydda, salt, svartpeppar
Så gör du
1. Koka linserna med vattnet i 15 minuter på medelvärme. Låt svalna och bli en tjock massa.
2. Mixa snabbt samman alla ingredienserna till en deg, låt vila en stund.
3. Kavla ut degen tunt mellan två bakplåtspapper. Skär i bitar.
4. Grädda mitt i ugnen på 180 grader ca 40 minuter. Vänd chipsen efter halva tiden.
För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här
För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här