Glutenfritt, enkelt och proteinrikt kex för alla tillfällen

Det här kexet är gott med pålägg till mellanmålet, som nachos till tacosen eller som chips att dippa till soffmyset. Då det är proteinrikt, glutenfritt, veganskt och enkelt att baka så har det blivit en favorit här hemma!

Skapat av Anna Winér @anna_winer

k9a5864-jpg.jpg

Kex för alla tillfällen

Kexen blir riktigt krispiga och håller sig minst en vecka i en burk med lock i rumstemperatur. Vi brukar äta dem både som mellanmål med olika tillbehör, så som på bilderna. Även när det är dags för tacos brukar burken komma fram! Ofta har jag smaksatt degen med tacokrydda för att göra dem extra goda.

k9a5832-jpg.jpg

Stansa ut kexen som figurer

Degen är väldigt lättarbetad och fungerar utmärkt att stansa ut roliga figurer i. Lite som pepparkaksbak! Men de är betydligt nyttigare än vanliga kex och blir därför ett perfekt mellanmål när man är lite hungrig.

img-5722-2-jpg.jpg

Glutenfritt knäcke

Du behöver

  • 2,5 dl torkade linser
  • 4,5 dl vatten
  • 1 dl potatismjöl
  • 0,5 dl glutenfritt havremjöl (mixade havregryn)
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 msk olja
  • Smaksättning:
  • Paprikapulver, tacokrydda, salt, svartpeppar

Så gör du

1. Koka linserna med vattnet i 15 minuter på medelvärme. Låt svalna och bli en tjock massa.

2. Mixa snabbt samman alla ingredienserna till en deg, låt vila en stund.

3. Kavla ut degen tunt mellan två bakplåtspapper. Skär i bitar.

4. Grädda mitt i ugnen på 180 grader ca 40 minuter. Vänd chipsen  efter halva tiden.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Enkel semla av äpple med mandelmassa, mandelsmör & vaniljgrädde

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x