Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Recept
12-16 bitar
Detta behöver du
- Botten:
- 250 g digestivekex (glutenfria och utan tillsatt socker)
- 80 g växtbaserat margarin, smält
- Fyllning:
- 300 g vit choklad (växtbaserad och utan tillsatt socker)
- 200 g växtbaserad färskost
- 4 dl kokosgrädde (det tjocka lagret)
- 2-3 msk hallonpulver
Så gör du
- Botten:
- Finkrossa kexen och blanda med smält matfett.
- Tryck ut massan i valfria formar, t.ex. muffinsformar av silikon eller en stor form som är ca 20×20 cm.
- Fyllning:
- Smält ihop chokladen med färskost och kokosgrädde, mixa smeten slät.
- Låt smeten svalna något och fördela sedan hälften av smeten i dina formar och ställ in dem i frysen.
- Mixa andra hälften av smeten med hallonpulver och ställ den i kylen.
- När smeten i formarna har stelnat helt i frysen lossnar du dem försiktigt från formarna.
- Rör hallonsmeten krämig och spritsar den ovanpå.
- Garnera med hallon.
- Förvara i kylen eller frysen, men låt tina innan servering.