Halloncheesecake – mjölkfri, glutenfri & utan vitt socker

Snabb cheesecake på bara 6 ingredienser som du enkelt bakar utan ugn.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Recept

12-16 bitar

Detta behöver du

  • Botten:
  • 250 g digestivekex (glutenfria och utan tillsatt socker)
  • 80 g växtbaserat margarin, smält
  • Fyllning:
  • 300 g vit choklad (växtbaserad och utan tillsatt socker)
  • 200 g växtbaserad färskost
  • 4 dl kokosgrädde (det tjocka lagret)
  • 2-3 msk hallonpulver

Så gör du

  1. Botten:
  2. Finkrossa kexen och blanda med smält matfett.
  3. Tryck ut massan i valfria formar, t.ex. muffinsformar av silikon eller en stor form som är ca 20×20 cm.
  4. Fyllning:
  5. Smält ihop chokladen med färskost och kokosgrädde, mixa smeten slät. 
  6. Låt smeten svalna något och fördela sedan hälften av smeten i dina formar och ställ in dem i frysen.
  7. Mixa andra hälften av smeten med hallonpulver och ställ den i kylen.
  8. När smeten i formarna har stelnat helt i frysen lossnar du dem försiktigt från formarna.
  9. Rör hallonsmeten krämig och spritsar den ovanpå.
  10. Garnera med hallon.
  11. Förvara i kylen eller frysen, men låt tina innan servering.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Cookies utan ugn

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x