Hallongrottskladdkakor 

Hallongrottskladdkakor som är veganska, glutenfria och utan tillsatt socker. Vid mandelallergi så använd jordmandelmjöl och frösmör.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Recept

12 små

Detta behöver du

  • 0,25 dl finmalda chiafrön
  • 0,75 dl vatten
  • 1 dl mandelmjöl eller jordmandelmjöl
  • 0,75 dl potatismjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 dl ljust mandelsmör eller frösmör 
  • 1,75 dl fibersirap 
  • Hallonsylt, utan tillsatt socker

Så gör du

1. Blanda chiafrön med vatten och låt dra 15 minuter.

2. Blanda de torra ingredienserna väl.

3. Blanda mandelsmöret, fibersirapen och chiablandningen väl.

4. Kombinera alla ingredienser och häll upp smeten i stabila formar, gärna i en muffinsplåt. Klicka hallonsylt i mitten av varje. 

5. Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 15 minuter. De jäser upp för att sen sjunka ihop igen!

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Pyssligt påskgodis

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x