Årets läskigaste halloweentårta

Så enkelt förvandlar du din tårta till Halloweens härligaste tårta med spindelnät, blod och spindlar. Allt med bara 4 ingredienser.

Årets läskigaste högtid närmar sig med stormsteg. Jag har tagit fram några enkla knep som enkelt förvandlar dina bakverk till riktigt läskiga godsaker. Som vanligt när jag experimenterar i köket har jag som målsättning att använda få ingredienser och göra det så enkelt som möjligt. Tanken är att ALLA ska kunna fixa dem, oavsett bakvana.

Sammanlagt behöver du bara 4 ingredienser för de här tre olika dekorationerna. 

halloweenta-rta-20-jpg.jpg

1. SPINDELNÄT

Först ut är ett spindelnät gjort av marshmallows. Så himla, enkelt, smart och effektfullt om jag får säga det själv. Du behöver bara en ingrediens, just marshmallows och det är riktigt roligt att göra. Observera att du inte bör vara rädd för klet och kladd. Det är också bra om ni är två stycken då den som gör själva spindelnätet kan behöva hjälp med att ”knipsa av” stängarna. 

SÅ GÖR DU:

 1. Till ett spindelnät som täcker en tårta behöver du 100-150 gram marshmallows.
 2. Lägg dem i en bunke som tål mikrovågsugn och värm på högsta effekt i 20-sekundersintervaller.
 3. När marshmallowen är smält rör du om. 

 

halloweenta-rta-8-jpg.jpg

4. Låt svalna något så att du inte bränner dig. Dra ut långa strängar mellan fingrarna och fäst på tallriken/tårtfatet tvärsöver. Upprepa tills tårtan är täckt av spindelnät. Det gör inget om de olika nätsträngarna ser olika ut. Det får den bara att likna ett spindelnät ännu mer.
 

halloweenta-rta-7-jpg.jpg

2. BLOD

Det här blodet uppfann jag redan förra året när jag gjorde de här läskiga häxfingrarna. Men som allt annat som funkar bra så återanvänder vi det till den här tårtan.

SÅ GÖR DU: 

 1. Till lagom mycket blod, ungefär som i min film så behöver du cirka 75 gram hallonbåtar
 2. Lägg dem i en bunke som tål mikrovågsugn och värm på högsta effekt i 20 sekunder. Behövs det mer så värm i 10 sekundersintervaller
 3. När hallonbåtarna har smält så rör du om.
 4. Vill du ha ännu rödare blod tillsätter du röd hushållsfärg. 
halloweenta-rta-10-jpg.jpg

5. Ringla på bloooooodet på tårtan

halloweenta-rta-9-jpg.jpg

3. SPINDLAR

Självklart ska en spindelnätstårta vara full av obehagliga spindlar. Gärna så verklighetstrogna som möjligt så färgglada gelespindlar från godishyllan funkar inte. De här rackarna fick jag till först på tredje försöket. Men skam den som ger sig. Det viktiga är att slutresultatet blir bra och de här är jag jättenöjd med. 

SÅ GÖR DU:

 1. Utgå från lakritssnören. Jag har för mig att det fanns på påse, men hittade bara hallon- och kolasmak så det fick bli i lösvikt. Jag fick dels rulla upp rullen och sedan dela snörena på mitten eftersom två stycken sitter ihop. Tre rullar räckte till sex spindlar.
halloweenta-rta-13-jpg.jpg

2. Klipp snörena i ca 3 cm långa bitar
3. Lägg dem enligt bilden nedan. Du kan få böja lite på vissa för att de ska forma sig som spindlar

halloweenta-rta-11-jpg.jpg

4. Smält 50 gram bakchoklad/blockchoklad (jag smälter alltid i mikron).
5. Häll upp chokladen i en sprits. Jag har ingen sprits utan brukar använda en plastpåse. Vill du också det så sätter du enklast en plastpåse över ett stort glas och häller i chokladen. Klipp ett pyttelitet (och då menar jag pyttelitet) hål i ena änden. Är hålet för stort kommer chokladen svämma över spindlarna.
6. Fäst ihop benen med den smälta chokladen så att spindeln sitter ihop.
7. Ställ kallt så att chokladen stelna.

halloweenta-rta-14-jpg.jpg

7. Sätt fast spindlarna på spindelnätet. De fastnar av sig själva.

halloweenta-rta-6-jpg.jpg

SJÄLVA TÅRTAN

Jag hade egentligen inte tänkt att fokusera på själva tårtan utan på dekorationerna, men jag ska ändå skriva några rader om tårtan eftersom den var så enkel att fixa. Och som ni vet älskar jag enkla saker och har en känsla av att många av er också gör det.

INGREDIENSER OCH MONTERING
Jag utgick från två förpackningar färdiga chokladbottnar (eftersom jag ville ha lite höjd på tårtan) och en en tårtfyllning som bestod av 5 dl vispgrädde och 3 dl O´boy-pulver. Jag varvade bottnar och fyllning tills allt var slut. Gillar du kombinationen hallon/choklad kan du med fördel köra varannat lager hallon/florsocker och vartannat lager chokladfluff. 

GLASYR
Eftersom jag ville att spindelnätet skulle synas ordentligt var jag ute efter riktigt mörkt brun glasyr . Jag blandade 150 gram rumsvarmt smör med 2 dl kakao och 1 burk sötad kondenserad mjölk och avslutade genom att bre på ett tjockt lager av glasyren på tårtan. 

Det här var bara min tårta. Naturligtvis kan du utgå från valfri tårta eller kaka och halloweenpimpa den. Det går också bra att göra spindelnätsmuffins.

halloweenta-rta-1-jpg.jpg
halloweenta-rta-2-jpg.jpg

FLER HALLOWEENPYSSEL OCH RECEPT

 1. Blodiga häxfingrar
 2. Läskiga skeletthänder
 3. Spindelnät av en soppåse
 4. Supergoda Dumlespindelgrottor
 5. Skelett av örontops
halloweenta-rta-15-jpg.jpg

————————————–

Tycker du att den här halloweentårtan verkar grym? Tipsa gärna dina vänner. Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Bus eller godis? Frukt!

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x