Dunderglass mot förkylning och halsont

Glöm halstabletter och halssprayer. Nu är det halsglass som gäller. Förutom att den här glassen är full med c-vitaminer och antioxidanter lenar den en krasslig hals.

Som varje år kom influensan även det här året som ett brev på posten. Jag brukar försöka ladda barnen fulla med c-vitamin, men när halsen väl värker och aptiten är på noll är det svårt att få i dem något överhuvudtaget. Det var med det i åtanke jag skapade en halsontsglass. En glass fullproppad med c-vitamin, ingefära och honung (kan ersättas med agavesirap eller dadelsirap om du är vegan).

Mixa…

Dunderdrycker, halstabletter och halssprayer i all ära. Den här glassen är en barnvänlig variant som brukar gå hem hos de flesta, oavsett aptit.

halsglass-1-jpg.jpg

Sila….

halsglass-2-jpg.jpg

Häll… och frys….

halsglass-3-jpg.jpg

Njut….

halsglass-8-jpg.jpg

…. och lindra krasslig hals…

halsglass-6-jpg.jpg

FULLPROPPAD MED NYTTIGHETER
Citron
Citron stimulerar immunsystemet, dämpar förkylning och feber och är dessutom en riktig c–vitamin boost. Vissa menar också att citron är antiseptiskt och lindrar svullnad i näsa och hals. 

Ingefära
Ingefära är rena hälsobomben: antiinflammatoriskt, ökar blodcirkulationen, antibakteriell och stärker immunförsvaret på grund av den höga halten antioxidanter.

Honung
Honung har en kraftig bakteriedödande effekt och fungerar därför väldigt effektivt vid förkylning och halsont. Det är också slemlösande och därför bra mot hosta. Dessutom är det ju gott också!

 

halsglass-4-jpg.jpg

Glass mot halsont

Du behöver

  • 2 ekologiska apelsiner
  • 1 ekologisk citron
  • ca 3 cm ingefära
  • 4 msk ekologisk honung (för veganer: agavesirap eller dadelsirap)

Så gör du:

3-4 GLASSAR

  1. Lägg i apelsiner, citron, ingefära och honung i en mixer
  2. Mixa slätt
  3. Sila av. (TIPS. Fruktköttet som blir över är supergott att äta med sked. Tycker jag. Inte barnen)
  4. Häll upp i glassformar. Har du inga glassformar går det toppenbra att frysa i plast- eller pappersglas. Pinnen behöver dock i så fall sättas i när glassen har börjat frysa så att den inte välter.
  5. Frys cirka 3 timmar
  6. Ät, njut och lindra ledsen hals

——————————————————-
Tycker du att den här halsontsglassen är smart? Tipsa gärna dina vänner. Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Knäckig kanelbulle på 1 minut

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x