Idag bjuder jag på ytterligare ett recept för dig som bara måste ha något gott NU (för fler kolla in längst ner i artikeln)! Dessutom är de helt fria från både gluten och laktos. Perfekta kakor för de allra flesta. Allt du behöver är tre basingredienser.
Perfekta nybörjarkakor för barnen att sätta händerna (och tänderna) i. Eftersom de inte innehåller något mjöl riskerar du dessutom inte att få mjöl överallt ????.
Toppa kakorna med jordnötssmör och några jordnötter så ser de ännu mer avancerade ut. Andra goda toppingar är Nutella och karamelliserad mjölk.
Om jag skulle beskriva de här kakorna i ord skulle jag säga segknäckiga med en ton av smörkola. Kontrasten mellan det söta sockret och de salta jordnötterna ger dem en riktigt smaksljuts.
Jordnötssmörskakor
Du behöver:
- 2,5 dl strösocker
- 1 ägg
- 2,5 dl jordnötssmör
- TOPPING
- 1/2 dl jordnötssmör
- ev. 1/2 dl jordnötter
Så gör du:
CA 10 KAKOR
- Värm ugnen till 175 grader
- Vispa socker, ägg och jordnötssmör med en elvisp tills det är krämigt
- Rulla smeten till cirka 10 bollar och lägg upp dem på en bakplåtsklädd plåt.
- Gör ett kryssmönster med en gaffel
- Skjuts in i ugnen i cirka 10 minuter
- Låt kakorna svalna och smeta på lite härlig jordnötssmör
- Garnera eventuellt med extra jordnötter
- Varsågod!
TVÅ ANDRA SNABBA GODINGAR
De här rackarna är två andra löjligt goda och enkla bakverk. Båda är riktiga lifesavers eftersom du snabbgräddar dem i mikron.
1. 3 ingrediensers Nutellakladdkaka på 45 sekunder
2. Smörig mikrokanelbulle på 1 minut
————————————-
Tipsa gärna dina vänner om de här enkla, glutenfria och laktosfria jordnötssmörskakorna. Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.
För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här