Skapat av Anna Winér @anna_winer
Snabba, enkla och krämiga jordnötsgrottor
Jordnötsgrottorna är riktigt snabb och enkla att baka. De behöver bara lite tid i kylen för att stelna! Men, kan du inte vänta går degen fint att äta direkt som den är! Vill du frysa in dem till ett senare tillfälle så vänta med att fylla dem med jordnötssmör tills du ska servera dem.
Baka jordnötsgrottor med hela familjen
Jordnötsgrottorna är perfekt att baka med hela familjen, så länge ingen är nötallergiker! Hjälps åt att forma degen och fylla med jordnötssmör. Eller forma degen som roliga figurer! Degen till jordnötsgrottorna går fint att äta direkt som den är, vilket kan vara bra med barn vid bakbordet.
Jordnötsgrottor utan ugn
Du behöver:
- Jordnötsdeg:
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl kokosmjöl
- 6 mosade dadlar
- 1 msk jordnötssmör
- 1-2 msk vatten
- Fyllning:
- ca 5 msk jordnötssmör
Så gör du:
14 kakor
Jordnötssdeg
1. Mixa ingredienserna och tillsätt vatten tills degen går ihop.
2. Tryck ut degen i 14 formar, eller till bollar, med en grop i mitten.
3. Ställ kallt.
Fyllning:
4. Klicka jordnötssmör i varje kaka och toppa med en jordnöt.