Veganska & glutenfria ”no bake” jordnötsgrottor utan vitt socker

Mjuka jordnötsgrottor fyllda med krämigt jordnötsmör är rena drömmen för oss som gillar nötter. Men då de bakas utan ugn, är veganska, glutenfria och inte innehåller något vitt socker eller sötningsmedel passar de dem flesta!

Skapat av Anna Winér @anna_winer

jordnotsgrottor-av-anna-winer-03-jpg.jpg

Snabba, enkla och krämiga jordnötsgrottor

Jordnötsgrottorna är riktigt snabb och enkla att baka. De behöver bara lite tid i kylen för att stelna! Men, kan du inte vänta går degen fint att äta direkt som den är! Vill du frysa in dem till ett senare tillfälle så vänta med att fylla dem med jordnötssmör tills du ska servera dem.

jordnotsgrottor-av-anna-winer-04-jpg.jpg

Baka jordnötsgrottor med hela familjen

Jordnötsgrottorna är perfekt att baka med hela familjen, så länge ingen är nötallergiker! Hjälps åt att forma degen och fylla med jordnötssmör. Eller forma degen som roliga figurer! Degen till jordnötsgrottorna går fint att äta direkt som den är, vilket kan vara bra med barn vid bakbordet.

jordnotsgrottor-av-anna-winer-05-jpg.jpg

Jordnötsgrottor utan ugn

Du behöver:

  • Jordnötsdeg:
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 6 mosade dadlar
  • 1 msk jordnötssmör
  • 1-2 msk vatten
  • Fyllning:
  • ca 5 msk jordnötssmör

Så gör du:

14 kakor

Jordnötssdeg 

1. Mixa ingredienserna och tillsätt vatten tills degen går ihop. 

2. Tryck ut degen i 14 formar, eller till bollar, med en grop i mitten.

3. Ställ kallt.

 

Fyllning: 

4. Klicka jordnötssmör i varje kaka och toppa med en jordnöt. 

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

3 glass toppings på 2 ingredienser

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x