Vivis pigg-choklad med kaffe

I samarbete med Marabou har jag fått möjligheten att skapa min egen drömchoklad. Med alla trötta mammor i åtanke valde jag att smaksätta med en annan favorit, nämligen två sorters kaffe.

Kaffechoklad i samarbete med Marabou

Ni som följer mina Instagramkonton Mammasanningar och Fixasjalv vet hur mycket jag älskar Marabou mjölkchoklad. När jag nu fick chansen att skapa min egen drömsmak tvekade jag inte en sekund. 

Jag valde att göra två smaker. En för alla trötta mammor, fullproppad med två versioner av stärkande kaffe, och en som min son hittade på: Knuts bästa Marabou-smak >>.

 

kaffechoklad-03-jpg.jpg

Tävla och skapa din egen smak

Tycker du också att choklad är livet? Nu har även du hans att skapa din drömsmak på Marabous choklad.

För första gången någonsin bjuder Marabou in svenska folket att ta fram nya smakkombinationer Du får du välja bland 64 ingredienser för att sätta smak på just din drömchoklad. Samtidigt är du med och tävlar om att just din smak ska bli verklighet i butikshyllorna.

Tävla här >>

kaffechoklad-04-jpg.jpg

Vivis pigg-choklad med kaffe

  • 200 gram Marabou mjölkchoklad
  • En form för att gjuta chokladen
  • Kaffepulver
  • Kaffebönor

1. Hacka och smält chokladen

Hacka chokladen i mindre bitar och smält den antingen i ett vattenbad eller i mikron.

kaffechoklad-05-jpg.jpg
kaffechoklad-06-jpg.jpg

2. Blanda choklad med kaffepulver

Blanda ner kaffepulver i den smälta chokladen och rör runt väl. Jag tog en rågad matsked kaffepulver till 200 gram choklad och det blev ganska stark kaffesmak. Är du riktigt trött kan du öka mängden något.

kaffechoklad-07-jpg.jpg

3. Häll chokladen i formen

Fördela chokladen i formen och jämna till med en kniv. Slå gärna formen i bordet så chokladen fördelar sig jämnt och så luftbubblorna försvinner. 

kaffechoklad-08-jpg.jpg

4. Toppa med kaffe och ställ kallt

Dekorera chokladkakan med kaffepulver och kaffebönor. Jag valde att öka styrkan från den ena sidan till den andra. På det viset kan jag bryta en bit baserat på hur trött jag är och hur mycket kaffeenergi jag behöver.

Låt sedan chokladen stelna i kyskåpet minst 45 minuter.

kaffechoklad-09-jpg.jpg

5. Bryt en bit och njut!

Ta fram chokladen och lossa den från formen. Bryt en ordentlig bit (eller två) från den sida du önskar och NJUT!…

 

kaffechoklad-10-jpg.jpg

Blir din favoritsmak verklighet?

Missa inte att ta chansen att skapa din DRÖMCHOKLAD här >>

I tävlingen bedöms du på din kreativitet, både när det kommer till vad du väljer att smaksätta din choklad med och vad du väljer att döpa den till. Bland alla tävlande står tre lyckliga vinnare, vars chokladkakor blir verklighet under 2021.

Mer inspiration direkt i din inkorg?

Prenumerera på mitt nyhetsbrev som kommer varje vecka fyllt med tips, trix och recept efter säsong!

Ja, jag vill gärna ha nyhetsbrevet >>

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Vivis färgglada chokladklubbor

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x