Sök

Glutenfria och veganska kanelbullar

Det här receptet ger dig riktigt snabba och enkla kanelbullar som varken innehåller jäst, mejeriprodukter eller gluten. De blir otroligt saftiga och är är perfekta att toppa med extra nötsfär för den som vill.

Snabb och enkla kanelbullar till alla, av Anna Winér

Tips när du bakar kanelbullarna

Degen blir kletig, men det är värt det! Bullarna blir väldigt saftiga och goda. Kavla ut degen mellan bakplåtspapper och använd gärna silikonformar så löser det sig utan problem! 

Snabb och enkla kanelbullar till alla, av Anna Winér
Skriv ut

Kanelbullar

Du behöver

  • Bulldeg:
  • 2 dl kikärtsmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 msk olja
  • 2 dl vatten eller vegetabilisk mjölk
  • 2 msk flytande sötning
  • 3 krm nymald kardemumma
  • Fyllning:
  • 75 g medelsmör eller frösmör
  • 0,75 msk kanel
  • ev. 0,5 msk olja
  • Topping:
  • Mandelsmör eller frösmör
  • Nötter eller frön

Så gör du

12 ST

Bulldeg:

1. Blanda samman alla ingredienser till degen väl och låt svälla i 5-10 minuter.

Fyllning:

2. Mixa samman samtliga ingredienser. Är mandel/frösmöret hårt så tillsätt olja.

Montering:

3. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper. Bred på fyllning och rulla ihop. 

4. Skär upp rullem i ca 12 bitar och lägg i formar. Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca. 20-30 minuter.

Topping:

5. Toppa de svala bullarna med mandelsmör eller frösmör och hackade nötter/frön.

 Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Snabb och enkla kanelbullar till alla, av Anna Winér

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook