Glutenfria och veganska kanelbullar

Det här receptet ger dig riktigt snabba och enkla kanelbullar som varken innehåller jäst, mejeriprodukter eller gluten. De blir otroligt saftiga och är är perfekta att toppa med extra nötsfär för den som vill.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

snabb-och-enkla-kanelbullar-till-alla-av-anna-winer-03-jpg.jpg

Tips när du bakar kanelbullarna

Degen blir kletig, men det är värt det! Bullarna blir väldigt saftiga och goda. Kavla ut degen mellan bakplåtspapper och använd gärna silikonformar så löser det sig utan problem! 

snabb-och-enkla-kanelbullar-till-alla-av-anna-winer-04-jpg.jpg

Kanelbullar

Du behöver

  • Bulldeg:
  • 2 dl kikärtsmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 msk olja
  • 2 dl vatten eller vegetabilisk mjölk
  • 2 msk flytande sötning
  • 3 krm nymald kardemumma
  • Fyllning:
  • 75 g medelsmör eller frösmör
  • 0,75 msk kanel
  • ev. 0,5 msk olja
  • Topping:
  • Mandelsmör eller frösmör
  • Nötter eller frön

Så gör du

12 ST

Bulldeg:

1. Blanda samman alla ingredienser till degen väl och låt svälla i 5-10 minuter.

Fyllning:

2. Mixa samman samtliga ingredienser. Är mandel/frösmöret hårt så tillsätt olja.

Montering:

3. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper. Bred på fyllning och rulla ihop. 

4. Skär upp rullem i ca 12 bitar och lägg i formar. Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca. 20-30 minuter.

Topping:

5. Toppa de svala bullarna med mandelsmör eller frösmör och hackade nötter/frön.

 Följ receptets skapare Anna på instagram >>

snabb-och-enkla-kanelbullar-till-alla-av-anna-winer-05-jpg.jpg

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Häng med FixaSjälv på facebook >>

FixaSjälv på instagram >>

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Enkla och snabba pysseltips

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x