Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Tips när du bakar kanelbullarna
Degen blir kletig, men det är värt det! Bullarna blir väldigt saftiga och goda. Kavla ut degen mellan bakplåtspapper och använd gärna silikonformar så löser det sig utan problem!
Kanelbullar
Du behöver
- Bulldeg:
- 2 dl kikärtsmjöl
- 2 msk fiberhusk
- 1,5 tsk bakpulver
- 2 msk olja
- 2 dl vatten eller vegetabilisk mjölk
- 2 msk flytande sötning
- 3 krm nymald kardemumma
- Fyllning:
- 75 g medelsmör eller frösmör
- 0,75 msk kanel
- ev. 0,5 msk olja
- Topping:
- Mandelsmör eller frösmör
- Nötter eller frön
Så gör du
12 ST
Bulldeg:
1. Blanda samman alla ingredienser till degen väl och låt svälla i 5-10 minuter.
Fyllning:
2. Mixa samman samtliga ingredienser. Är mandel/frösmöret hårt så tillsätt olja.
Montering:
3. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper. Bred på fyllning och rulla ihop.
4. Skär upp rullem i ca 12 bitar och lägg i formar. Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca. 20-30 minuter.
Topping:
5. Toppa de svala bullarna med mandelsmör eller frösmör och hackade nötter/frön.
Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>