Sök

Veganska & glutenfria kanelbullegrottor utan ugn

Det finns nog inga krämigare och saftigare kanelbullar än dessa! Låt mig presentera: kanelbullegrottor som du bakar enkelt på 10 minuter utan ugn. Kanelbullegrottorna är barnsligt goda då de smälter i munnen.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Vegansk & glutenfri kanelbullegrottor utan ugn, av Anna Winér

Enkla kanelbullegrottor utan ugn

Kanelbullegrottorna är riktigt enkel att baka och du behöver ingen ugn. Receptet är ett så kallat ”no bake”-recept. Det gör kanelbullegrottorna perfekta att baka med barn, under sommaren eller när man är på semester.

Vegansk & glutenfri kanelbullegrottor utan ugn, av Anna Winér

Vegansk och glutenfri kanelbullegrottor utan vitt socker

Kanelbullegrottorna innehåller inga animaliska produkter, inget gluten eller vitt socker. De är sötade med dadlar, men du kan enkelt välja sötning efter vad du gillar bäst.

Vegansk & glutenfri kanelbullegrottor utan ugn, av Anna Winér

Kanelbullegrottorna går fint att frysa in

Vill du spara några kanelbullegrottor till senare går de fint att frysa in och tina vid ett senare tillfälle.

Vegansk & glutenfri kanelbullegrottor utan ugn, av Anna Winér
Skriv ut

Kanelbullegrottor

Du behöver

  • Bulldeg:
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl glutenfritt havremjöl
  • 6 mosade dadlar
  • 1 msk kokosolja
  • 0,5 tsk kardemumma
  • ev. 1-2 msk vatten
  • Fyllning
  • 2,5 msk mandelsmör
  • 0,5 msk kanel
  • Mandelspån till garnering

Så gör du

16 bullar

Bulldeg:

1. Mixa ingredienserna och tillsätt vatten tills degen går ihop. 

2. Rulla degen till 16 bollar och tryck en grop i mitten. Ställ i kylen.

Fyllning och montering: 

3. Blanda ingredienser till fyllningen. 

4. Klicka fyllningen i kakorna och strö på mandelspån.

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook