Skapat av Anna Winér @anna_winer
Söta maränger utan ägg eller vitt socker
Visst kan du baka äggfria maränger utan vitt socker! Det här receptet ger dig riktigt krispiga och söta maränger som påminner om den skånska spettkakan i smaken!
Sötsega maränger eller riktigt krispiga
Beroende på hur stora du gör marängerna och hur länge du låter dem torka i ugnen kommer de antingen bli härligt sega eller riktigt krispiga. Testa dig fram vilket du gillar bäst!
Kikärtsmaränger utan vitt socker
Du behöver
- 1,5 dl kikärtsspad
- 0,5 tsk ättika (24 %)
- 2 krm vaniljpulver
- 2 mosade dadlar
- 1 tsk xantangummi
Så gör du
1. Vispa alla ingredienser utom xantangummi fluffigt.
2. Tillsätt xantangummi och vispa tills du har en vit, blank marängsmet.
3. Spritsa ut små maränger på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 100 grader 90 minuter. Låt stå kvar i eftervärmen någon timme.