Söta maränger på kikärtsspad utan vitt socker

Kikärtsmaränger utan vitt socker: äntligen! Riktigt söta och krispiga maränger som är enkla att baka och variera. Ha marängerna i en fruktsallad, gör tårtbottnar av smeten eller spritsa den ogräddade smeten i mums mums!

Skapat av Anna Winér @anna_winer

k9a9180-jpg.jpg

Söta maränger utan ägg eller vitt socker

Visst kan du baka äggfria maränger utan vitt socker! Det här receptet ger dig riktigt krispiga och söta maränger som påminner om den skånska spettkakan i smaken! 

k9a9172-jpg.jpg

Sötsega maränger eller riktigt krispiga

Beroende på hur stora du gör marängerna och hur länge du låter dem torka i ugnen kommer de antingen bli härligt sega eller riktigt krispiga. Testa dig fram vilket du gillar bäst!

k9a9181-jpg.jpg

Kikärtsmaränger utan vitt socker

Du behöver

  • 1,5 dl kikärtsspad
  • 0,5 tsk ättika (24 %)
  • 2 krm vaniljpulver
  • 2 mosade dadlar
  • 1 tsk xantangummi

Så gör du

1. Vispa alla ingredienser utom xantangummi fluffigt.

2. Tillsätt xantangummi och vispa tills du har en vit, blank marängsmet. 

3. Spritsa ut små maränger på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 100 grader 90 minuter. Låt stå kvar i eftervärmen någon timme.

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

No bake krämig, vegansk och glutenfri chokladbollsbakelse

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x