De bästa recepten är ofta de enklaste. Som idag, när jag hade en bit kladdkaka över efter ett kalas. Det var för lite att frysa in, men för mycket för att trycka i mig själv i soffan.
Jag vispade en förpackning vaniljvisp (som för övrigt är en perfekt glassbas- kolla bara in min oemotståndliga Turkisk peppar-glass) och varvade vispen med bitar av kladdkaka och chokladsås. In i frysen i två timmar- och vips hade jag en fantastisk kladdkakeglass!
Byt ut chokladsåsen mot Nutella om du vill ha en ännu krämigare och nötigare smak. Det ska jag testa nästa gång.
Jag äter helst min glass lite smält. Särskilt när det är kletiga, chokladiga kakbitar i. Lovely!
Mer inspiration direkt i din inkorg?
Prenumerera på mitt nyhetsbrev som kommer varje vecka fyllt med tips, trix och recept efter säsong!
Kladdkakeglass
Du behöver:
- 1 förpackning (2,5 dl) vaniljvisp
- 1 bit (valfri storlek) kladdkaka
- 1/2 dl chokladsås eller Nutella
Så gör du:
- Vispa vaniljvispen i en bunke
- Smula ner halva biten kladdkaka i vaniljvispen
- Häll ett lager (ca 2 cm) vaniljkaksmet i en form
- Smula på lite kladdkaka
- Spruta på lite chokladsås
- Upprepa prodeduren tills alla ingredienser är slut
- Rör om lite lätt i formen
- In i frysen minst två timmar
- Tina ca 10-15 minuter
- Klart att frossas
————————————–
Tipsa gärna dina vänner om den här kladdkakeglassen. Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.
För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här