Köttbullsfåglar i ett bo av spaghetti

Har du matvägrande barn hemma? Är svårt att vara påhittig när det gäller middagen? Här visar jag hur du enkelt förvandlar en normalt rätt trist rätt, köttbullar och spaghetti, till ett bo med söta fågelungar i.
img-0152-jpg.jpg

Står det alltid köttbullar med spaghetti på ungarnas önskelista? Strunta i det och bjud på något helt annat! Till exempel nykläckta fågelungar i sitt bo. Den här middagen kommer det garanterat att snackas om.

img-0174-jpg.jpg

Ont om tid? Det går bra att använda färdiga halvfabrikatsköttbullar, men det är inte heller svårt att göra egna. Fördelen är att man då kan forma dem en storlek större. Det ser roligare ut och blir inte lika pilligt att jobba med.

Jag gjorde 6 st. fågelungar till mitt bo. Resten av köttbullarna serverades i en vanlig skål vid sidan av.

 

img-0124-jpg.jpg
Förutom köttbullar, behövs följande till ett fågelbo:
  • Fyra kokta ägg
  • Hela nejlikor
  • En morot
  • En knippe ekologisk stjälkselleri
  • 500 g kokt bandspaghetti
img-0237-jpg.JPG

Gör morotsnäbbar till fåglarna. Skär moroten i tjocka slantar. Skär sedan varje slant i näbbform enligt bild.

img-0133-jpg.jpg

Skala ett av de kokta äggen. Ta ut ringar av äggvita med en äppelborr. Det behövs två ringar per fågel som ska ha ögon. Jag gjorde ögon på fyra fåglar. Två fåglar blundar och det enda som syns är den hungrigt gapande näbben.

img-0139-jpg.jpg

Montera ögon på fåglarna genom att sticka in en nejlika i en äggvitering och fästa den på köttbullen. Tryck i näbben nedanför ögonen.

img-0142-jpg.jpg

Ta fram de mittersta stjälkarna av stjälksellerin, de med löv i ändarna, och lägg dem som grenar på en bricka eller ett stort fat. Lägg en hög med bandspaghetti i mitten, ovanpå sellerin.

img-0163-jpg.jpg

Lägg de skalade äggen ovanpå spaghettin i mitten. Placera ut fågelungarna i boet.

fa-gelbo-1-jpg.jpg

Snurra runt resten av bandspaghettin runt fåglarna som boets kanter.

TIPS FÖR SNABB MIDDAG
Det går jättebra att förbereda selleri, näbbar och ögon i förväg. Skala äggen. Stek köttbullarna medan pastan kokar och ha alla delar klara till fåglarna. Det går snabbt att montera ihop boet om allt är förberett och du kan servera ett rykande varmt fågelbo till middag! 

img-0149-jpg.jpg

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

Jag som skrivit artikeln heter Merja och har även ett eget Instagramkonto fyllt av härliga pysselprojekt, DIY:s och matskoj. Följ gärna mitt konto Silverödlan här

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Oboybollar som på café

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x