Sök

Kokosbollar: nyttiga och färdiga i 2 steg

Fika till alla: Tänk dig en kokosboll som är helt len och krämig i konsistensen och har riktigt tydlig smak av kokos. Det här receptet är riktigt smältande gott, enkelt och snabbt.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

kokosbollar i skål, av anna winér

Glutenfria, veganska och nyttiga kokosbollar

Bönorna i receptet ger bollarna deras otroligt lena och krämiga konsistens. De blir dessutom naturligt glutenfria och riktigt hälsosamma! Med kokosolja med smak, istället för smör, får de en riktigt tydlig smak av kokos och de blir helt veganska.

närbild på kokosbollar, av anna winér

Snabbaste och enklaste receptet på kokosbollar

Allt du behöver göra är att mixa alla ingredienserna, låta degen stelna något och sedan rulla till bollar. Jag hade i lite blå matfärg får att göra bollarna ljusblå då det passade temat för dem: nämligen snöbollar! Men färgen går att utesluta och då blir det helt vita.

kokosbollar i en skål med blad runt, av anna winér
Skriv ut

Kokosbollar

Du behöver:

  • 1,5 dl kokta vita bönor eller havremjöl
  • 1 msk neutral kokosolja
  • 0,5 msk olja
  • 3 dadlar, urkärnade
  • Blå matfärg
  • Kokos att rulla i

Så gör du:

15 stycken små
1. Mixa ihop alla ingredienserna och ställ i kylen för att stelna.
2. Rulla sedan bollar av degen och täck dem med kokos.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här
För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook