Lördagsgodis på 2 ingredienser

Håll i hatten. Här kommer ett av mina bästa recept någonsin. Och det som är så galet är att det är så enkelt. Du behöver bara 2 ingredienser: Friggs Majskakor Popcorn och smält choklad. Resultatet blir sött, salt, krämigt och krispigt i ett.

I samarbete med Friggs

 

Krämiga OCH krispiga

Gillar du kontrasten mellan krämig choklad och krispig sälta så MÅSTE du bara testa de här popcorn-barsen som från början bara var ett experiment. De är framtagna med min favoritchoklad, som innehåller choklad och krispig majs, i åtanke och resultatet blev häpnadsväckande likt. 

LÄGG TILL BILD

Perfekta på såväl fredagsmys som i träningsväskan

Popcorn-barsen är perfekta för såväl fredagsmys och hemgjort lördagsgodis som söndagsfika och som extra energi i barnens träningsväskor.

Funkar bra att frysa in

Förvara dina popcorn-bars i en sluten behållare i kylskåp i 2-3 veckor, eller i frysen i upp till två månader. Jag föredrar frysen då jag inte upplever någon försämring när de tinas upp.

Recept

Ca 20 bars

Detta behöver du

  • 1 paket Friggs majskakor Popcorn
  • 300 gram smält choklad
  • Smör till formen

Så gör du

  1. Krossa majskakorna. Jag slog försiktigt på paketet med en hammare och det funkade jättebra, men även en mortel eller mixer bör fungera.
  2. Smält chokladen i mikrovågsugnen eller i vattenbad på spisen.
  3. Rör ner 4/5 av krossade majskakorna i chokladen och rör om ordentligt.
  4. Smöra valfri form och tryck ut smeten.
  5. Avsluta med att hälla på de sista krossade majskakorna på toppen och tryck till försiktigt så att de fastnar.
  6. Ställ in i kylskåpet i minst 2 timmar.
  7. Ta ut ur kylen och dela i bitar.
  8. Njut!!!!

Mer inspiration direkt i din inkorg?

Prenumerera på mitt nyhetsbrev som kommer varje vecka fyllt med tips, trix och recept efter säsong!

Ja, jag vill gärna ha nyhetsbrevet >>

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Gelétvål till Halloween på 3 ingredienser

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x