Håll i hatten. Här kommer ett av mina bästa recept någonsin. Och det som är så galet är att det är så enkelt. Du behöver bara 2 ingredienser: Friggs Majskakor Popcorn och smält choklad. Resultatet blir sött, salt, krämigt och krispigt i ett.
I samarbete med Friggs
Krämiga OCH krispiga
Gillar du kontrasten mellan krämig choklad och krispig sälta så MÅSTE du bara testa de här popcorn-barsen som från början bara var ett experiment. De är framtagna med min favoritchoklad, som innehåller choklad och krispig majs, i åtanke och resultatet blev häpnadsväckande likt.
LÄGG TILL BILD
Perfekta på såväl fredagsmys som i träningsväskan
Popcorn-barsen är perfekta för såväl fredagsmys och hemgjort lördagsgodis som söndagsfika och som extra energi i barnens träningsväskor.
Funkar bra att frysa in
Förvara dina popcorn-bars i en sluten behållare i kylskåp i 2-3 veckor, eller i frysen i upp till två månader. Jag föredrar frysen då jag inte upplever någon försämring när de tinas upp.
Recept
Ca 20 bars
Detta behöver du
- 1 paket Friggs majskakor Popcorn
- 300 gram smält choklad
- Smör till formen
Så gör du
- Krossa majskakorna. Jag slog försiktigt på paketet med en hammare och det funkade jättebra, men även en mortel eller mixer bör fungera.
- Smält chokladen i mikrovågsugnen eller i vattenbad på spisen.
- Rör ner 4/5 av krossade majskakorna i chokladen och rör om ordentligt.
- Smöra valfri form och tryck ut smeten.
- Avsluta med att hälla på de sista krossade majskakorna på toppen och tryck till försiktigt så att de fastnar.
- Ställ in i kylskåpet i minst 2 timmar.
- Ta ut ur kylen och dela i bitar.
- Njut!!!!
Mer inspiration direkt i din inkorg?
Prenumerera på mitt nyhetsbrev som kommer varje vecka fyllt med tips, trix och recept efter säsong!