Måla påskpumpor

Inlägget är reklam för Panduro och innehåller annonslänkar

Vem har sagt att man bara kan måla pumpor till Halloween? Den nätta päronformade buttenut-pumpan är perfekt som kropp till söta små påskfigurer. Här visar jag hur jag har gjort.

Inget karvande

Visst kan det vara kul att gröpa ur pumpor, men ibland vill man ta den enkla vägen. Här behövs inget karvande utan det är bara att gå rakt på målandet. Jag valde att göra en påskkyckling och en påskkanin.

Du behöver

Färg

Satinband

Hobbylack

Dekorationer

Penslar

Papper

Lim

 

Roligt påskpyssel för hela familjen

Det bästa av allt är att det här påskpysslet funkar för hela familjen. Låt alla få varsin butternut-pumpa och låt fantasin flöda. Självklart kan ni använda andra pumpasorter också. En vanlig pumpa kan ju bli ett kanin- eller kycklinghuvud med fina detaljer.

Så här gör du påskpumporna

1. Införskaffa material. För att göra påskpumpor behöver du så klart pumpor. Jag använde butternut-pumpor som finns i de flesta mataffärer året runt. Sen kommer vi till det roliga: dekorationer och färger

Färgerna hittar du hos Panduro >> 

Satinbanden finns här >> 

Kartong i fina färger >>

2. Grundmåla pumporna. Jag sprejmålare pumparna utomhus först för att få ett heltäckande lager snabbt och enkelt, men självklart går det att måla med pensel också. Sprayfärgerna som jag använde finns här >>

3. Måla extra detaljer. Efter att pumparna är grundmålade och har torkat målade jag dit extra detaljer så att pumporna fick sin egen charm och karaktär. Panduros nya färger i matta pastellnyanser är verkligen så fina! Du hittar dem här >>

Penslar finns här >> 

4. Dekorera påskpumporna. Nu är det bara fantasin som sätter gränser! Använd papper, lim, satinband och andra söta dekorationer och gör påsklumporna riktigt fina.

Fina dekorationer finns hos Panduro >>

5. Pumporna är klara. Nu är påsklumporna klara och redo att förgylla påsken! Eller varför inte ge bort dem till någon som en fin påskpresent?

Glad påsk!

 

Använda produkter

Färger

Satinband

Hobbylack

Dekorationer 

Penslar 

Papper

Lim

 

Mer inspiration direkt i din inkorg?

Prenumerera på mitt nyhetsbrev som kommer varje vecka fyllt med tips, trix och recept efter säsong!

Ja, jag vill gärna ha nyhetsbrevet >>

Skaparglädje i samarbete med Panduro
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Piffa tröjan till skolstart med hemligt tryck

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x