Pastelliga påskägg marmorerade i vispgrädde

Många har testat att marmorera ägg med nagellack. Den här gången tar vi pysslet åt ett mer aptitligt håll och marmorerar äggen med vispgrädde och matfärg. Resultatet blir ljuvligt fluffigt.

Påsken närmar sig med stormsteg och självklart är äggmålning ett av de stående pysslen på vårt pysselschema. Förra året marmorerade vi ägg med nagellack, vilket blev väldigt vackert. Tyvärr gick inte äggen att äta, så i år ville vi hitta en variant som kunde vara både vacker och aptitlig. 

marmorerade-a-gg-4-jpg.jpg

VISPGRÄDDE ISTÄLLET FÖR RAKLÖDDER
Så jag började experimentera. Den amerikanska pysselbloggaren A thirifty mom, har marmorerat ägg i raklödder. Jag provade och fick ett fint resultat. Dock fortfarande inte okej att äta. Om man kan marmorera i raklödder, borde det funka med vispgrädde resonerade jag och testade. Och visst, det gick alldeles utmärkt och resultatet blev jättefint. Du kan alltså använda raklödder om du hellre vill, men om du har yngre barn som tenderar att stoppa saker i munnen eller vill kunna äta äggen rekommenderar jag varmt vispgrädde.

marmorerade-a-gg-6-jpg.jpg

Gräddmarmorerade ägg blir en härlig färgklick på påskbordet. Toppen också att de dessutom går att äta. 

Ägg marmorerade i vispgrädde

Du behöver:

 • 12 kokta ägg
 • 3 dl vispgrädde
 • Några droppar Matfärg i olika kulörer (jag använde både gelcolours och vanlig hushållsfärg. Båda varianterna funkar)

Så gör du:

12 marmorerade ägg

 1. Vispa grädden 
 2. Fyll ditt muffinsbleck/dina skålar med grädde
 3. Droppa i matfärg i skålarna. Välj gärna olika färgkombinationer i de olika skålarna, men akta dig för att ha FÖR många färger då resultatet riskerar att bli brunaktigt
 4. ”Snurra” försiktigt färgen med en grillpinne eller liknande så att det blir fina mönster.
 5. Doppa ett ägg i taget i gräddfärgen och snurra ägget varsamt. Se till att det får färgstrimmor på sig. Använd gärna plasthandskar i den här fasen. Det gjorde INTE jag och mina händer såg ut som en regnbåge i två dagar efteråt.
 6. Plocka försiktigt upp de marmorerade äggen och placera dem på ett papper för att torka. Låt dem vila i ca 15 minuter så att färgen hinner sätta sig ordentligt.
  Använd hushållspapper för att försiktigt torka bort grädden från ägget. Gnugga inte för hårt, då riskerar färgerna att suddas ut.
 7. The magic is done! 
marmorerade-a-gg-8-jpg.jpg

BAKA KAKA I ÄGGSKAL
Ett annat roligt påskpyssel är att baka små kakor i äggskal. De är lite pilliga att få till, men inte alls svåra. Det är enkelt att tömma ut äggen och kaksmeten är vanligt sockerkakssmet som jag har färgat. 

marmorerade-a-gg-2-jpg.jpg

——————————————————
Tycker du att de här marmorerade äggen verkar roliga? Tipsa gärna dina vänner. Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

Skaparglädje i samarbete med Panduro
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Baka kaka i ett ägg? Javisst!

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x