Ett av mina mest populära Fixa Själv-recept är min 45-sekundersladdkaka med bara 3 ingredienser (varav en är Nutella!). Att den filmen har fått nästan 1 miljon visningar visar att det inte bara är jag som älskar enkla efterrätter som går snabbt att slänga ihop. Och nu är det dags igen, men den här gången med en kanelbulle i centrum.
Innan ugn….
Efter ugn…
Det kan väl inte bara vara jag som dör en smula av den här synen ????
LÄS DET HÄR FÖRST
Jag gillar den här snabbfixade kanelbullen skarpt. Det är dock fyra saker som jag vill betona innan du kastar dig över receptet och börjar baka.
- Den smakar INTE precis som en vanlig kanelbulle utan är mer som en blandning mellan scones och kanelbulle. DEt beror på att den är bakad på bakpulver och inte på jäst som en vanlig kanelbulle. Annars hade man aldrig fått till en sådan snabb version. Personligen tycker jag att det är gott, men det är viktigt att veta om.
- Det är en mikrobulle. Det betyder att den inte kommer att få samma brunglansiga yta som en nybakad bulle från ugnen får.
- Den bör INTE överbakas. Det är svårt att säga exakt tid i mikron då högsta värmen skiljer sig från ugn till ugn. Börja med 50 sekunder och kör i 5 sekunders intervaller därefter om den inte känns klar.
- Den bör avnjutas omedelbart (som om du ens skulle komma på tanken att vänta ????) då den tenderar att bli lite hård annars.
Den här ljuvliga kanelbullen är så enkel att fixa och perfekt för dig som inte vill vänta utan vill ha dessert NU.
Kanelbulle på 1 minut
Du behöver:
- 1 dl vetemjöl
- ¾ tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 2 msk strösocker
- 50 gram smör
- 3-4 msk vatten
- FYLLNING
- 2 msk smör
- ¾ tsk kanel
- 2 msk socker
- 1 msk pärlsocker
Så gör du:
- Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål
- Tillsätt sockret
- Smält smöret och häll i det smälta smöret och vattnet bland de torra ingredienserna
- Nu är det dags att knåda ihop degen. Knåda tills du har en mjuk och formbar boll.
- Ifall den är lite för lös, tillsätt pyttelite mer mjöl. Är den för hård, späd med pyttelite vatten.
- Pudra lite mjöl på en skärbräda och kavla ut degen till en lång remsa, cirka 8 cm bred och några millimeter tjock.
- Blanda ihop smör, kanel och socker till fyllningen och bred massan jämnt över degen.
- Vik in ena kanten på längden, så att all läcker fyllning stannar kvar i bullen och rulla ihop till en fin kanelbulle (se min video ovan)
- Placera din fina bulle i en lätt smörad mugg och strö över pärlsockret
- Kör bullen oövertäckt i mikron på full styrka 50-60 sekunder. Högsta styrkan på min mikro är 1200 watt. Du kan behöva justera tiden något om din mikro är annorlunda. Kom ihåg att den fortsätter att bakas en liten stund efter att du tar ut den ur mikron, så det är helt normalt om toppen är lite mjuk och degig. Hellre det än överbakad, då den tenderar att bli torr om den körs för länge. Om den behöver mer tid i mikron så kör 5-sekundersintervaller för att undvika övervakning.
- Dags att avnjuta din knäckiga kanelbulle…
TRE ANDRA SUPERSNABBA MIKRORECEPT
1. Kladdig cookie med varm Nutellasås
3. Nutellakladdkaka på 45 sekunder
——————————————————-
Tycker du att den här Kanelbullen på en minut verkar god? Tipsa gärna dina vänner. Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.
För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här